ΣυμβΠλημΑθ 4336/2017 [Νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες - Βασικά αδικήματα - Φοροδιαφυγή - Μη απόδοση ΦΠΑ και ΦΜΥ] (παρατ. Στ. Παπαγεωργίου-Γονατάς)

ΠΟΙΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Τεύχος 10, Οκτώβριος 2017

Νομοθεσία, Νομολογία, Θεωρία & Πράξη του Ποινικού Δικαίου

Εκδίδεται από το 1998 - Μηνιαία έκδοση

Θεματολογία νέων άρθρων;

Αν έχετε κάποια ιδέα πατήστε εδώ

Αν έχετε κάποια ερώτηση ή ένα άρθρο για δημοσίευση

πατήστε εδώ

Απόσπασμα

Δεν γίνεται κατηγορία σε βάρος των κατηγορουμένων για το αδίκημα της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες. Ειδικότερα, από τα στοιχεία της δικογραφίας ουδόλως προέκυψε ότι οι κατηγορούμενοι προέβησαν σε περαιτέρω διακριτές υλικές ενέργειες, πέραν εκείνων που αποτελούν στοιχεία της αντικειμενικής υπόστασης του βασικού αδικήματος της φοροδιαφυγής, με την οποία να πέτυχαν την απόκρυψη ή συγκάλυψη της αλήθειας όσον αφορά στη φύση, προέλευση, διάθεση, διακίνηση ή χρήση περιουσίας, ή στον τόπο όπου αυτή αποκτήθηκε ή ευρίσκεται ή τον τόπο ή την κυριότητα επί περιουσίας. Συγκεκριμένα, πέραν του ότι δεν κατέστη δυνατόν να εντοπιστούν από την Αρχή και να κατασχεθούν τα χρηματικά ποσά που φέρεται ότι δεν αποδόθηκαν, δεν προέκυψε κάποιο στοιχείο από το οποίο να συνάγεται ότι οι κατηγορούμενοι προέβησαν σε κάποια συγκεκριμένη ενέργεια από την οποία πέτυχαν, αποκρύπτοντες την αληθή προέλευσή τους, να προσδώσουν νομιμοφάνεια στα χρήματα που φέρονται ότι παρακράτησαν και ιδιοποιήθηκαν παρανόμως, και δη στο συνολικό χρηματικό ποσό των 992.822,38 ευρώ που δεν αποδόθηκε.ΣυμβΠλημΑθ 4336/2017 Πρόεδρος: Ε. Κατινιώτη Μέλη: Π. Γιαννοπούλου, Α. Λίλος (Εισηγητής) Εισαγγελέας: Π. Ηλιόπουλος, Αντεισαγγελέας Διατάξεις: άρθρα 2 [παρ. 1-2], 3 [περ. ιη΄], 45 [παρ. 1α΄] Ν 3691/2008, 18 [παρ. 1 περ. γ΄] Ν 2523/1997 Νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, Βασικά αδικήματα, Φοροδιαφυγή, Μη απόδοση...

Το παρόν περιεχόμενο είναι συνδρομητικό και πλήρως προσβάσιμο μόνο στους συνδρομητές του περιοδικού.

  • Εάν είστε συνδρομητής παρακαλώ συνδεθείτε εδώ.
  • Εάν θέλετε να γίνετε συνδρομητής αγοραστε το έργο και αποκτήστε πλήρη δικαιώματα πρόσβασης
  • Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα για το πως μπορείτε να γίνετε συνδρομητής στην Ψηφιακή Νομική Βιβλιοθήκη nbonline.gr επικοινωνήστε μαζί μας με email ή τηλεφωνικώς.