ΣυμβΠλημΣερ 193/2017 [Προϋποθέσεις απόλυσης υπό όρους - Ειδική υφ’ όρον απόλυση - Καλή διαγωγή κρατουμένου - Αρχή αναλογικότητας] (παρατ. Λ. Μαργαρίτης)

ΠΟΙΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Τεύχος 1, Ιανουάριος 2018

Νομοθεσία, Νομολογία, Θεωρία & Πράξη του Ποινικού Δικαίου

Εκδίδεται από το 1998 - Μηνιαία έκδοση

Θεματολογία νέων άρθρων;

Αν έχετε κάποια ιδέα πατήστε εδώ

Αν έχετε κάποια ερώτηση ή ένα άρθρο για δημοσίευση

πατήστε εδώ

Απόσπασμα

Γίνεται δεκτή η κρινόμενη αίτηση και διατάσσεται η υπό τον όρο της ανάκλησης απόλυση του κρατουμένου, ενώ τίθενται σε αυτόν και περιοριστικοί όροι. Η απόρριψη της εν λόγω αίτησης για τον λόγο ότι ο κατάδικος δεν συμμορφώθηκε σε όρο που του είχε τεθεί με Διάταξη του Εισαγγελέα Πρωτοδικών, που διέτασσε την απόλυσή του με όρους βάσει του άρθρου 12 Ν 4322/2015, δεν έχει επαρκή θεμελίωση, ούτε εναρμονίζεται με την αρχή της αναλογικότητας, αφού στην πραγματικότητα ο κατάδικος υφίσταται δύο φορές τις συνέπειες της συμπεριφοράς του, δηλαδή μια με τη διάταξη του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών που ανακάλεσε την υπό όρους απόλυσή του και μια με την απόρριψη της κρινόμενης αίτησης για χορήγηση εκ νέου απόλυσης με όρους και μάλιστα μετά από ικανό χρονικό διάστημα παραμονής του στη φυλακή, δεκατρείς και πλέον μήνες μέχρι την αξιολόγηση της υπό κρίσης αίτησης, ενώ επιδεικνύει καλή διαγωγή, συμμόρφωση στον Κανονισμό της Φυλακής και εργάζεται με ευεργετικό υπολογισμό. Εξ όλων αυτών λοιπόν συνάγεται ότι δεν είναι απολύτως αναγκαία η συνέχιση της κράτησής του για να αποτραπεί από την τέλεση αξιόποινων πράξεων και πως επήλθε στο πρόσωπο του καταδίκου ο σκοπός τον οποίο επιδιώκει η σωφρονιστική στις φυλακές μεταχείριση.ΣυμβΠλημΣερ 193/2017 Πρόεδρος: Σ. Μπακαΐμης Μέλη: Σ. Τσάμη, Ι. Γραμματικός...

Το παρόν περιεχόμενο είναι συνδρομητικό και πλήρως προσβάσιμο μόνο στους συνδρομητές του περιοδικού.

  • Εάν είστε συνδρομητής παρακαλώ συνδεθείτε εδώ.
  • Εάν θέλετε να γίνετε συνδρομητής αγοραστε το έργο και αποκτήστε πλήρη δικαιώματα πρόσβασης
  • Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα για το πως μπορείτε να γίνετε συνδρομητής στην Ψηφιακή Νομική Βιβλιοθήκη nbonline.gr επικοινωνήστε μαζί μας με email ή τηλεφωνικώς.