ΜΟΔΑθ 1018-1020/2017 [Απλή συνέργεια σε ανθρωποκτονία με πρόθεση - Συναυτουργία - Επιτρεπτή μεταβολή κατηγορίας - Υπόθαλψη εγκληματία] (παρατ. Στ. Παπαγεωργίου-Γονατάς)

ΠΟΙΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Τεύχος 5, Μάϊος 2018

Νομοθεσία, Νομολογία, Θεωρία & Πράξη του Ποινικού Δικαίου

Εκδίδεται από το 1998 - Μηνιαία έκδοση

Θεματολογία νέων άρθρων;

Αν έχετε κάποια ιδέα πατήστε εδώ

Αν έχετε κάποια ερώτηση ή ένα άρθρο για δημοσίευση

πατήστε εδώ

Απόσπασμα

Κηρύσσεται ένοχη η πρώτη κατηγορουμένη για ανθρωποκτονία από πρόθεση κατά συναυτουργία, η δε δεύτερη κατηγορουμένη, εφόσον η συνδρομή της περιορίστηκε στο γεγονός ότι έφερε σε επαφή την πρώτη κατηγορουμένη με έτερο πρόσωπο, το οποίο εξηύρε τους λοιπούς δύο άγνωστους δράστες, γνωρίζοντας την πρόθεση όλων των ανωτέρω να σκοτώσουν το θύμα, κηρύσσεται ένοχη, κατ’ επιτρεπτή μεταβολή της κατηγορίας από ανθρωποκτονία με πρόθεση κατά συναυτουργία, για απλή συνέργεια σε ανθρωποκτονία με πρόθεση κατά συναυτουργία και, τέλος, ο τέταρτος κατηγορούμενος κηρύσσεται ένοχος για υπόθαλψη εγκληματία. Το γεγονός ότι η δεύτερη κατηγορούμενη γνώριζε την πρόθεση της συγκατηγορουμένης της να σκοτώσει τον σύζυγό της και ότι την έφερε σε επαφή με άτομα που θα τη βοηθούσαν να διαπράξει το εγκληματικό της σχέδιο, δεν αρκεί για τον χαρακτηρισμό της ως συναυτουργό στη διαπραχθείσα ανθρωποκτονία από πρόθεση, αλλά μόνο ως απλή συνεργό στη διάπραξη του εν λόγω εγκλήματος.ΜΟΔΑθ 1018-1020/2017 Πρόεδρος: Α. Νόκα Μέλη: Ε. Κυρίμη, Π. Μελανούρης Εισαγγελέας: Ν. Ορνεράκης Δικηγόροι: Π. Μαντούβαλος, Π. Δημητριάδου, Ι. Παναγοπούλου, Γ. Καλπαξής Διατάξεις: άρθρα 45, 47, 231 [παρ. 1], 299 [παρ. 1] ΠΚ Απλή συνέργεια σε ανθρωποκτονία με πρόθεση, Συναυτουργία, Επιτρεπτή μεταβολή κατηγορίας, Υπόθαλψη εγκληματία Επειδή από την αποδεικτική διαδικασία και τα έγγραφα των οποίων έγινε η ανάγνωση στο ακροατήριο, καθώς...

Το παρόν περιεχόμενο είναι συνδρομητικό και πλήρως προσβάσιμο μόνο στους συνδρομητές του περιοδικού.

  • Εάν είστε συνδρομητής παρακαλώ συνδεθείτε εδώ.
  • Εάν θέλετε να γίνετε συνδρομητής αγοραστε το έργο και αποκτήστε πλήρη δικαιώματα πρόσβασης
  • Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα για το πως μπορείτε να γίνετε συνδρομητής στην Ψηφιακή Νομική Βιβλιοθήκη nbonline.gr επικοινωνήστε μαζί μας με email ή τηλεφωνικώς.