ΜΠρΝαυπλ 263/2019 [Χρήση διαμερίσματος ως τουριστικού καταλύματος κατά παράβαση του κανονισμού πολυκατοικίας], (παρατ. Ευ. Μαργαρίτης)

ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΑΣΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ & ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΔΙΚΟΝΟΜΙΑΣ

Τεύχος 12/2019, Δεκέμβριος 2019

Περιοδική έκδοση νομολογίας, νομοθεσίας, αρθρογραφίας & πρακτικής

Εκδίδεται από το 2008 - Μηνιαία έκδοση

Θεματολογία νέων άρθρων;

Αν έχετε κάποια ιδέα πατήστε εδώ

Αν έχετε κάποια ερώτηση ή ένα άρθρο για δημοσίευση

πατήστε εδώ

Απόσπασμα

Πρόεδρος: Γ. Παναγιωτοπούλου Δικηγόρος: Β. Αχριάνη Χρήση διαμερίσματος ως τουριστικού καταλύματος. Παραβίαση κανονισμού πολυκατοικίας. Η καθ’ ης καταχώρισε το διαμέρισμά της σε τουριστικούς επαγγελματικούς οδηγούς και το εκμίσθωνε επιπλωμένο σε τουρίστες, ενώ παρείχε και υπηρεσίες υποδοχής, καθαριότητας, τουριστικών οδηγιών και ξενάγησης. Η διαρκής εναλλαγή επισκεπτών, οι οποίοι οχλαγωγούσαν κατά τις ώρες κοινής ησυχίας, άφηναν απορρίμματα στους κοινόχρηστους χώρους, εμπόδιζαν τους συνιδιοκτήτες από τη χρήση των θέσεων στάθμευσής τους και στους οποίους η καθ’ ης γνωστοποιούσε τους κωδικούς ασφαλείας των δύο κεντρικών εισόδων της πολυκατοικίας, προκάλεσε δικαιολογημένα έντονη ανασφάλεια στους αιτούντες συνιδιοκτήτες και ανησυχία για την ακεραιότητά τους, την ασφάλεια των ανηλίκων τέκνων τους και την ασφάλεια των περιουσιακών τους στοιχείων. Πιθανολογείται παραβίαση του Κανονισμού της πολυκατοικίας από τη χρήση της κατοικίας για σκοπό διαφορετικό, ως τουριστικού καταλύματος. Διατάσσεται η παύση της προσβολής και η παράλειψή της στο μέλλον. Διατάξεις: άρθρα 1002, 1117 ΑΚ, 5 Ν 3741/1929 Από τον συνδυασμό των άρθρων 1002, 1117 ΑΚ, 1, 2, 3, 4, 5, 8, 13, 14 του Ν 3741/1929, που διατηρήθηκε σε ισχύ μετά την εισαγωγή του ΑΚ (άρθρο 54 ΕισΝΑΚ) προκύπτει ότι επί οριζοντίου ιδιοκτησίας δημιουργείται, κατά κύριο λόγο, χωριστή κυριότητα επί ορόφου οικοδομής ή διαμερίσματος και παρεπόμενη, αναγκαστική συγκυριότητα, αποκτώμενη αυτοδικαίως κατ' ανάλογη μερίδα επί...

Το παρόν περιεχόμενο είναι συνδρομητικό και πλήρως προσβάσιμο μόνο στους συνδρομητές του περιοδικού.

  • Εάν είστε συνδρομητής παρακαλώ συνδεθείτε εδώ.
  • Εάν θέλετε να γίνετε συνδρομητής αγοραστε το έργο και αποκτήστε πλήρη δικαιώματα πρόσβασης
  • Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα για το πως μπορείτε να γίνετε συνδρομητής στην Ψηφιακή Νομική Βιβλιοθήκη nbonline.gr επικοινωνήστε μαζί μας με email ή τηλεφωνικώς.