ΜΠρΑθ 4901/2012 [Έκτακτο ειδικό τέλος άρθρου 53 του Ν 4021/2011 - Εκχώρηση είσπραξής του στη ΔΕΗ - Αίτηση λήψης ασφαλιστικών μέτρων](παρατ. Κ. Ρούσσος)

ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΑΣΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ & ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΔΙΚΟΝΟΜΙΑΣ

Τεύχος 8-9/2012, Άυγουστος-Σεπτέμβριος

Περιοδική έκδοση νομολογίας, νομοθεσίας, αρθρογραφίας & πρακτικής

Εκδίδεται από το 2008 - Μηνιαία έκδοση

Θεματολογία νέων άρθρων;

Αν έχετε κάποια ιδέα πατήστε εδώ

Αν έχετε κάποια ερώτηση ή ένα άρθρο για δημοσίευση

πατήστε εδώ

Απόσπασμα

Διαφορές ουσίας κατά την έννοια της διατάξεως του άρθρου 2 του ΚΔΔ. Η εγγραφή στους καταλόγους της ΔΕΗ συνιστά πράξη προσδιορισμού φόρου και συνεπώς η πράξη αυτή υπόκειται σε προσφυγή ενώπιον των διοικητικών δικαστηρίων, για πλημμέλειες που αφορούν στην ύπαρξη και την έκταση των επιβαλλόμενων με αυτήν υποχρεώσεων προς τους ΟΤΑ. Έκτακτο ειδικό τέλος άρθρου 53 του Ν 4021/2011. Εκχώρηση της αρμοδιότητας των ΔΟΥ προς είσπραξή του, στη ΔΕΗ και στους εναλλακτικούς προμηθευτές ηλεκτρικού ρεύματος, επιβάλλοντας σε περίπτωση μη πληρωμής του λογαριασμού την διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος του υπόχρεου, ως άμεσο μέτρο καταναγκασμού στην καταβολή του, η οποία τελικά θα επιδιωχθεί μέσω του ΚΕΔΕ. Οποιαδήποτε διαφορά ως προς την οφειλή και την καταβολή του εν λόγω τέλους αποτελεί φορολογική-διοικητική διαφορά. Η ανάγκη λήψης ασφαλιστικών μέτρων δεν είναι αναγκαίο γνώρισμα μόνο των ιδιωτικών διαφορών, αλλά είναι αναγκαίο και για τις διοικητικές διαφορές ουσίας. Ενόψει της έλλειψης δικαιοδοσίας των διοικητικών δικαστηρίων για τη λήψη ασφαλιστικών μέτρων στις άνω διαφορές, η λήψη αυτών εξακολουθεί να υπάγεται στη δικαιοδοσία των πολιτικών δικαστηρίων, με ανάλογη εφαρμογή των άρθρων 682 ΚΠολΔ. Αίτηση ασφαλιστικών μέτρων για απαγόρευση έκδοσης εντολής διακοπής ρεύματος, απαγόρευση διακοπής της σύνδεσης παροχής ηλεκτρικού ρεύματος και διόρθωση προσωρινά του ύψους του αναλογούντος τέλους ΕΕΤΗΔΕ. Προσεπίκληση του Ελληνικού Δημοσίου από την καθ’ ης ΔΕΗ. Πρόσθετη παρέμβαση Ελληνικού Δημοσίου. Συνεκδίκαση αίτησης, προσεπίκλησης και πρόσθετης παρέμβασης. Αποδοχή αίτησης και των σχετικών αιτημάτων της.

Το παρόν περιεχόμενο είναι συνδρομητικό και πλήρως προσβάσιμο μόνο στους συνδρομητές του περιοδικού.

  • Εάν είστε συνδρομητής παρακαλώ συνδεθείτε εδώ.
  • Εάν θέλετε να γίνετε συνδρομητής αγοραστε το έργο και αποκτήστε πλήρη δικαιώματα πρόσβασης
  • Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα για το πως μπορείτε να γίνετε συνδρομητής στην Ψηφιακή Νομική Βιβλιοθήκη nbonline.gr επικοινωνήστε μαζί μας με email ή τηλεφωνικώς.