ΕιρΑθ 497/Φ1879/2014 [Υποκατάσταση της έλλειψης συγκατάθεσης των πιστωτών του οφειλέτη, οι οποίοι αντιτίθενται στο προτεινόμενο από αυτόν σχέδιο ρύθμισης των οφειλών του](παρατ. Αθ. Κρητικός)

ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΑΣΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ & ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΔΙΚΟΝΟΜΙΑΣ

Τεύχος 6/2014, Ιούνιος

Περιοδική έκδοση νομολογίας, νομοθεσίας, αρθρογραφίας & πρακτικής

Εκδίδεται από το 2008 - Μηνιαία έκδοση

Θεματολογία νέων άρθρων;

Αν έχετε κάποια ιδέα πατήστε εδώ

Αν έχετε κάποια ερώτηση ή ένα άρθρο για δημοσίευση

πατήστε εδώ

Απόσπασμα

Απορρίπτεται η αίτηση υποκατάστασης της έλλειψης συγκατάθεσης των πιστωτών του οφειλέτη, οι οποίοι αντιτίθενται στο προτεινόμενο από αυτόν σχέδιο ρύθμισης των οφειλών του, διότι σε περίπτωση που το σχέδιο αυτό εφαρμοστεί, οι πιστωτές θα περιέλθουν σε δυσμενέστερη οικονομική θέση από αυτήν στην οποία θα περιέλθουν, αν συνεχιστεί η διαδικασία της ρύθμισης των οφειλών του αιτούντος επί τη βάση της ρύθμισης του άρθρου 4 του Ν 3869/2010.Διατάξεις: άρθρα 4, 8, 9 Ν 3869/2010 [...] Όπως προκύπτει από την υπ’ αριθμ. ... έκθεση επίδοσης του δικαστικού επιμελητή του Πρωτοδικείου Αθηνών Μ. Κ., που προσκομίζει ο αιτών, ακριβές αντίγραφο της κρινόμενης αιτήσεως του με πράξη ορισμού της ανωτέρω δικασίμου και κλήση προς συζήτηση, επιδόθηκε νόμιμα και εμπρόθεσμα στην 1η καθ’ ης. Επομένως, εφόσον αυτή δεν παραστάθηκε κατά την ανωτέρω δικάσιμο, όταν η υπόθεση εκφωνήθηκε με την σειρά της από το πινάκιο, πρέπει να δικαστεί ερήμην, πλην όμως η συζήτηση της υπόθεσης θα προχωρήσει σαν να είναι όλοι οι διάδικοι παρόντες (άρθρο 754 παρ. 2 ΚΠολΔ). Με την κρινόμενη αίτηση ο αιτών, ο οποίος έχει ασκήσει την αίτηση του άρθρου 4 του Ν 3869/2010, επικαλούμενος σε αυτήν έλλειψη πτωχευτικής ικανότητας και μόνιμη αδυναμία πληρωμής των ληξιπρόθεσμων χρηματικών οφειλών του, ζητάει την υποκατάσταση της έλλειψης...

Το παρόν περιεχόμενο είναι συνδρομητικό και πλήρως προσβάσιμο μόνο στους συνδρομητές του περιοδικού.

  • Εάν είστε συνδρομητής παρακαλώ συνδεθείτε εδώ.
  • Εάν θέλετε να γίνετε συνδρομητής αγοραστε το έργο και αποκτήστε πλήρη δικαιώματα πρόσβασης
  • Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα για το πως μπορείτε να γίνετε συνδρομητής στην Ψηφιακή Νομική Βιβλιοθήκη nbonline.gr επικοινωνήστε μαζί μας με email ή τηλεφωνικώς.