ΕιρΠατρ 406/2014 [Εκχώρηση απαιτήσεως με σκοπό την τιτλοποίηση - Μη απόδειξη καταχώρισης στο δημόσιο βιβλίο - Υπαγωγή οφειλέτη στις ρυθμίσεις του Ν 3869/2010](παρατ. Αθ. Κρητικός)

ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΑΣΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ & ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΔΙΚΟΝΟΜΙΑΣ

Τεύχος 7/2014, Ιούλιος

Περιοδική έκδοση νομολογίας, νομοθεσίας, αρθρογραφίας & πρακτικής

Εκδίδεται από το 2008 - Μηνιαία έκδοση

Θεματολογία νέων άρθρων;

Αν έχετε κάποια ιδέα πατήστε εδώ

Αν έχετε κάποια ερώτηση ή ένα άρθρο για δημοσίευση

πατήστε εδώ

Απόσπασμα

Χρέη που εξαιρούνται από την εφαρμογή του Ν 3869/2010. Η απαίτηση του ΟΕΚ και ήδη ΟΑΕΔ εμπίπτει στο πεδίο εφαρμογής του Ν 3869/2010. Εκχώρηση απαιτήσεως δυνάμει του Ν 3156/2003, με τον οποίο προβλέπεται η μεταβίβαση απαιτήσεων ακόμη και των καταναλωτών, με σκοπό την τιτλοποίηση. Από την καταχώριση της μεταβίβασης των τιτλοποιούμενων απαιτήσεων στο δημόσιο βιβλίο του άρθρου 3 του Ν 2844/2000, η οποία λογίζεται ως αναγγελία, επέρχεται η μεταβίβαση της απαίτησης και ο οφειλέτης οφείλει εφεξής στον εκδοχέα, ο οποίος είναι πλέον ο νέος δανειστής. Αν δεν αποδειχθεί η καταχώριση στο δημόσιο βιβλίο, δεν επέρχεται μεταβίβαση της απαίτησης. Συνδρομή μόνιμης και διαρκούς πραγματικής αδυναμίας του αιτούντος. Ρύθμιση των χρεών του με μηνιαίες καταβολές επί μία πενταετία. Εξαίρεση από την εκποίηση της κύριας κατοικίας του. Υποχρέωση καταβολής ισόποσων μηνιαίων καταβολών προς διάσωση αυτής, επί 25ετία, με έναρξη πέντε χρόνια μετά την κοινοποίηση της απόφασης στον αιτούντα από οποιοδήποτε πιστωτή.Διατάξεις: άρθρα 8 [παρ. 2], 9 [παρ. 2] Ν 3869/2010 [...] Με την κρινόμενη αίτηση, ο αιτών επικαλούμενος έλλειψη πτωχευτικής ικανότητας και μόνιμη αδυναμία πληρωμής των ληξιπρόθεσμων χρηματικών οφειλών του προς τους πιστωτές, που αναφέρονται στην περιεχόμενη στην αίτηση αναλυτική κατάσταση, ζητά τη ρύθμιση των χρεών του, με την εξαίρεση από την εκποίηση...

Το παρόν περιεχόμενο είναι συνδρομητικό και πλήρως προσβάσιμο μόνο στους συνδρομητές του περιοδικού.

  • Εάν είστε συνδρομητής παρακαλώ συνδεθείτε εδώ.
  • Εάν θέλετε να γίνετε συνδρομητής αγοραστε το έργο και αποκτήστε πλήρη δικαιώματα πρόσβασης
  • Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα για το πως μπορείτε να γίνετε συνδρομητής στην Ψηφιακή Νομική Βιβλιοθήκη nbonline.gr επικοινωνήστε μαζί μας με email ή τηλεφωνικώς.