ΕιρΑιγιαλ 11/2014 [Εξαίρεση από τη ρευστοποίηση των περιουσιακών στοιχείων και της πρώτης κατοικίας του αιτούντος](παρατ. Αθ. Κρητικός)

ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΑΣΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ & ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΔΙΚΟΝΟΜΙΑΣ

Τεύχος 7/2014, Ιούλιος

Περιοδική έκδοση νομολογίας, νομοθεσίας, αρθρογραφίας & πρακτικής

Εκδίδεται από το 2008 - Μηνιαία έκδοση

Θεματολογία νέων άρθρων;

Αν έχετε κάποια ιδέα πατήστε εδώ

Αν έχετε κάποια ερώτηση ή ένα άρθρο για δημοσίευση

πατήστε εδώ

Απόσπασμα

Στην αίτηση ρύθμισης χρεών του οφειλέτη δυνάμει του Ν 3869/2010, δεν απαιτείται η αυτοτελής επίκληση της αδυναμίας των χρεών του οφειλέτη, ούτε οι συνθήκες που περιήλθε σε αδυναμία, ούτε τα ποσά για την ικανοποίηση των βιοτικών αναγκών του ιδίου και της οικογενείας του. Κρίθηκε ότι ο αιτών περιήλθε σε μόνιμη και διαρκή αδυναμία εξυπηρέτησης των οφειλών του. Εξαίρεση από τη ρευστοποίηση, των περιουσιακών στοιχείων του αιτούντος, λόγω της μικρής εμπορικής τους αξίας, αλλά και της πρώτης κατοικίας του. Καθορισμός καταβολής μηνιαίων δόσεων επί τετραετία. Εξαίρεση από την εκποίηση της πρώτης κατοικίας, με την καταβολή μηνιαίων δόσεων επί 15ετία, με έναρξη μετά από δύο χρόνια από την κοινοποίηση της απόφασης στον αιτούντα.Διατάξεις: άρθρα 1, 3 [παρ. 1], 4, 5, 6 [παρ. 3], 8, 9, 11 Ν 3869/2010 [...] Με την άνω ένδικη αίτηση ο αιτών εκθέτει αφενός έλλειψη πτωχευτικής ικανότητας και αφετέρου μόνιμη αδυναμία πληρωμής του πιστωτή του που αναφέρεται στην αίτηση του. Με βάση αυτό το ιστορικό ζητεί τη ρύθμιση των χρεών του με την εξαίρεση της κύριας κατοικίας του και κατά τα ειδικότερα στην αίτηση του. Με αυτό το περιεχόμενο η αίτηση αρμόδια εισάγεται για να συζητηθεί σε αυτό το δικαστήριο (άρθρο 3 παρ. 1 του Ν 3869/2010) κατά την...

Το παρόν περιεχόμενο είναι συνδρομητικό και πλήρως προσβάσιμο μόνο στους συνδρομητές του περιοδικού.

  • Εάν είστε συνδρομητής παρακαλώ συνδεθείτε εδώ.
  • Εάν θέλετε να γίνετε συνδρομητής αγοραστε το έργο και αποκτήστε πλήρη δικαιώματα πρόσβασης
  • Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα για το πως μπορείτε να γίνετε συνδρομητής στην Ψηφιακή Νομική Βιβλιοθήκη nbonline.gr επικοινωνήστε μαζί μας με email ή τηλεφωνικώς.