«Η εγκληματικότητα, η αντεγκληματική πολιτική και η ευθύνη της μεσαίας κοινωνικής τάξης: Η ανάγκη δημιουργίας μιας Εγκληματολογίας της μεσαίας τάξης» με αναφορά στο βιβλίο του Eduardo Galeano «Ένας κόσμος ανάποδα»

ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΛΟΓΙΑ

Τεύχος 1/2010, Ιανουάριος

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ - ΒΙΒΛΙΟΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ - ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑ

Αγόρασέ το στο nb.org

ΦΠ €25.00
ΝΠ €35.00 *

* Οι τιμές περιλαμβάνουν ΦΠΑ.

Θεματολογία νέων άρθρων;

Αν έχετε κάποια ιδέα πατήστε εδώ

Αν έχετε κάποια ερώτηση ή ένα άρθρο για δημοσίευση

πατήστε εδώ

Απόσπασμα

Παρουσίαση: Αντώνης Δ. Μαγγανάς, Καθηγητής, Διευθυντής Τομέα Εγκληματολογίας Παντείου Πανεπιστημίου Ι. Εισαγωγικές παρατηρήσεις Όταν προβληματιζόμενος με τους φοιτητές μου τους ρώτησα: «Γιατί ο βαθμός ανεκτικότητάς μου απέναντι στις δραστηριότητες που αναφέρει στο δεύτερο μέρος του βιβλίου του (μόλυνση περιβάλλοντος, θεοποίηση της Τηλεόρασης και του αυτοκινήτου, ανθυγιεινά τρόφιμα στα fast-food, υπερκαταναλωτική κοινωνία, αποψίλωση δασικών εκτάσεων) σε σχέση με αυτές που αναφέρονται στο πρώτο μέρος το οποίο έχω υπογραμμίσει «κυριολεκτικά μαυρίσει» (αστυνομική βία, σκληρές ποινές, απαράδεκτη διαφορά μεταξύ πλούσιων και φτωχών, κατασταλτικές και διεφθαρμένες κυβερνήσεις) και συγκεκριμένα όταν τους ανέφερα: γιατί όντας Παναθηναικός παρ' ολο που βλέπω τη διαφθορά και τα τεράστια ποσά που δίνονται για το άθλημα αυτό, ενώ θα μπορούσαν να δίνονται για πολύ χρησιμότερους σκοπούς εξακολουθώ να παρακολουθώ την ομάδα μου και να χαίρομαι όταν κερδίζει» μια φοιτήτρια μου απάντησε: «Μα το έχετε ανάγκη Κε Μαγγανά». Το ίδιο εξ' αλλου θα μπορούσαμε να πούμε και για την ανάγκη των απλών και μη προνομιούχων ανθρώπων που «ξεδίνουν» από τις έννοιες και το άγχος της εβδομάδας με μια «βόλτα» στα διάφορα Mall, τα Jumbo ή άλλα πολυκαταστήματα. Ουσιαστικά αποτελούν μια έξοδο αλλά και μια διέξοδο μετά από μια εβδομάδα κοπιαστικής και χωρίς ενδιαφέρον εργασίας. Σε ένα άλλο επίπεδο, ο Galeano εφαρμόζει...

Το παρόν περιεχόμενο είναι συνδρομητικό και πλήρως προσβάσιμο μόνο στους συνδρομητές του περιοδικού.

  • Εάν είστε συνδρομητής παρακαλώ συνδεθείτε εδώ.
  • Εάν θέλετε να γίνετε συνδρομητής αγοραστε το έργο και αποκτήστε πλήρη δικαιώματα πρόσβασης
  • Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα για το πως μπορείτε να γίνετε συνδρομητής στην Ψηφιακή Νομική Βιβλιοθήκη nbonline.gr επικοινωνήστε μαζί μας με email ή τηλεφωνικώς.