Δ. Βολάκος, Η χορήγηση άδειας διαμονής στη «Δεύτερη γενιά»

ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ

Τεύχος 1/2018, Ιανουάριος, Φεβρουάριος, Μάρτιος, Απρίλιος 2018

Περιοδική έκδοση νομολογίας, νομοθεσίας, αρθρογραφίας & επικαιρότητας της Ένωσης Δικαίου Αλλοδαπών και Μετανάστευσης (ΕΔΑΜ)

Εκδίδεται από το 2008 - Τετραμηνιαία έκδοση

Θεματολογία νέων άρθρων;

Αν έχετε κάποια ιδέα πατήστε εδώ

Αν έχετε κάποια ερώτηση ή ένα άρθρο για δημοσίευση

πατήστε εδώ

Απόσπασμα

Η χορήγηση άδειας διαμονής στη «Δεύτερη γενιά» Δημήτριος Γ. Βολάκος , Δικηγόρος Αθηνών, L.LM Περίληψη: Με την παρούσα μελέτη εξετάζεται η χορήγηση άδειας παραμονής στη «δεύτερη γενιά», υπό το πρίσμα της νομοθεσίας, της διοικητικής πρακτικής και των πρόσφατων νομολογιακών εξελίξεων. Ι. Εισαγωγή Η χώρα μας διανύει ήδη την τρίτη δεκαετία ως χώρα υποδοχής μεταναστών. Οι μετανάστες πρώτης γενιάς, οικονομικοί μετανάστες ή πρόσφυγες, εισήλθαν στην χώρα μας, προκειμένου να αποκτήσουν ένα καλύτερο βιοτικό επίπεδο, να προφυλαχθούν από τον υφιστάμενο κίνδυνο στην πατρίδα τους, να εργασθούν και γενικότερα να αναζητήσουν μία καλύτερη τύχη και ζωή. Κάποιοι εξ αυτών έφεραν μαζί τους τα μέλη της οικογένειάς τους, τα παιδιά τους, και κάποιοι άλλοι δημιούργησαν την οικογένειά τους στην Ελλάδα. Έτσι, δημιουργήθηκε η λεγόμενη «δεύτερη γενιά», δηλαδή τα παιδιά μεταναστών. «Δεύτερη γενιά» συνεπώς, είναι τα παιδιά μεταναστών, που είτε γεννήθηκαν στην Ελλάδα είτε εισήλθαν στην χώρα σε πολύ μικρή ηλικία – αναφέρονται και ως «μιάμιση γενιά»- και έκτοτε διαμένουν στην χώρα μας, φοιτούν σε ελληνικό σχολείο, μιλούν άπταιστα την ελληνική γλώσσα και την αναγνωρίζουν ως μητρική τους γλώσσα, συναναστρέφονται με Έλληνες πολίτες, συμμετέχουν στις Πανελλήνιες εξετάσεις, εισέρχονται στα Ελληνικά Πανεπιστήμια, ζουν και σκέφτονται, όπως και τα παιδιά των Ελλήνων, αναγνωρίζουν δε την Ελλάδα ως...

Το παρόν περιεχόμενο είναι συνδρομητικό και πλήρως προσβάσιμο μόνο στους συνδρομητές του περιοδικού.

  • Εάν είστε συνδρομητής παρακαλώ συνδεθείτε εδώ.
  • Εάν θέλετε να γίνετε συνδρομητής αγοραστε το έργο και αποκτήστε πλήρη δικαιώματα πρόσβασης
  • Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα για το πως μπορείτε να γίνετε συνδρομητής στην Ψηφιακή Νομική Βιβλιοθήκη nbonline.gr επικοινωνήστε μαζί μας με email ή τηλεφωνικώς.