ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ

Τεύχος 1/2008, Σεπτέμβριος

Περιοδική έκδοση νομολογίας, νομοθεσίας, αρθρογραφίας & επικαιρότητας της Ένωσης Δικαίου Αλλοδαπών και Μετανάστευσης (ΕΔΑΜ)

Εκδίδεται από το 2008 - Τετραμηνιαία έκδοση

Θεματολογία νέων άρθρων;

Αν έχετε κάποια ιδέα πατήστε εδώ

Αν έχετε κάποια ερώτηση ή ένα άρθρο για δημοσίευση

πατήστε εδώ

Απόσπασμα

Τα τελευταία 10 χρόνια αναπτύχθηκε και εξελίσσεται και στη χώρα μας, ένας νέος κλάδος δικαίου, το μεταναστευτικό δίκαιο, που ρυθμίζει την κατάσταση χιλιάδων μεταναστών από διάφορες χώρες, που εγκαταστάθηκαν στη Ελλάδα, ώς οικονομικοί μετανάστες. Με τον νέο αυτό κλάδο του δικαίου, ασχολούνται εκατοντάδες συνάδερφοι δικηγόροι, κάτω από αντίξοες συνθήκες. Ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών, έχει εντάξει στις βασικές προτεραιότητές του, τη στήριξη του δικηγόρου με κάθε δυνατό τρόπο και προσωπικά με παρεμβάσεις που έχουν γίνει στα θεσμικά όργανα της πολιτείας, ώστε να μπορεί ο δικηγόρος κυρίως στις σχέσεις του με τη Διοίκηση, να ασκεί το λειτούργημά του, ανεμπόδιστα και μέσα στα πλαίσια των κείμενων διατάξεων, υπερασπιζόμενος τα δικαιώματα των εντολέων του, ημεδαπών και αλλοδαπών συμπολιτών μας. Η παρούσα έκδοση του επιστημονικού περιοδικού, «Επιθεώρηση μεταναστευτικού δικαίου», οργάνου της Ενωσης Δικαίου Αλλοδαπών και Μετανάστευσης, επιστημονικου σωματείου, όπου συμμετέχουν δικηγόροι μέλη ΔΣΑ, είναι μία αξιέπαινη προσπάθεια, για την οποία σας συγχαίρω και η οποία είμαι σίγουρος ότι θα συμβάλλει στην ανάπτυξη του μεταναστευτικού δικαίου στην χώρα μας. Θα ενημερώσει δε τους νομικούς της χώρας, σχετικά με τη νομοθεσία, τη νομολογία και τη γενικώτερη προσπάθεια που γίνεται για τη προστασία των ατομικών δικαιωμάτων των πολιτών. Εκφράζω ακόμη μία φορά τα συγχαρητήριά μου για την αξιέπαινη...

Το παρόν περιεχόμενο είναι συνδρομητικό και πλήρως προσβάσιμο μόνο στους συνδρομητές του περιοδικού.

  • Εάν είστε συνδρομητής παρακαλώ συνδεθείτε εδώ.
  • Εάν θέλετε να γίνετε συνδρομητής αγοραστε το έργο και αποκτήστε πλήρη δικαιώματα πρόσβασης
  • Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα για το πως μπορείτε να γίνετε συνδρομητής στην Ψηφιακή Νομική Βιβλιοθήκη nbonline.gr επικοινωνήστε μαζί μας με email ή τηλεφωνικώς.