ΔΠΠειρ 969/2007 (Προεδρική Διαδικασία)

ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ

Τεύχος 1/2008, Σεπτέμβριος

Περιοδική έκδοση νομολογίας, νομοθεσίας, αρθρογραφίας & επικαιρότητας της Ένωσης Δικαίου Αλλοδαπών και Μετανάστευσης (ΕΔΑΜ)

Εκδίδεται από το 2008 - Τετραμηνιαία έκδοση

Θεματολογία νέων άρθρων;

Αν έχετε κάποια ιδέα πατήστε εδώ

Αν έχετε κάποια ερώτηση ή ένα άρθρο για δημοσίευση

πατήστε εδώ

Απόσπασμα

Πρόεδρος: Αυγερινή Λάσκαρη Πρωτοδίκης Δ.Δ. Δικηγόρος: Ευδοκία Σταυρουλάκη Αντιρρήσεις κατά προσωρινής κράτησης αλλοδαπού. Υφιστάμενη καταχώριση στον κατάλογο ανεπιθύμητων αλλοδαπών. Επικίνδυνος για τη δημόσια τάξη λόγω επιβολής ποινής φυλάκισης για κατοχή και χρήση πλαστού διαβατηρίου με τριετή αναστολή. Υποβολή αιτήματος χορήγησης άδειας διαμονής εκ της οποίας συνάγεται η βούληση σύναψης νόμιμων δεσμών με τη χώρα. Δεκτές οι αντιρρήσεις. Στην προκειμένη περίπτωση, με την προσβαλλόμενη απόφαση, διατάχθηκε η απέλαση του αντιλέγοντος υπήκοου Αλβανίας (…) με την αιτιολογία ότι συνελήφθη την 01-09-2007 (…) στον Αερολιμένα Αθηνών από αστυνομικό του Τ.Α. Αερ.Αθηνών να έχει εισέλθει λάθρα στη Χώρα, στερούμενος νομιμοποιητικών εγγράφων παραμονής σ’αυτήν. Όπως αναφέρεται στην απόφαση: α) αρχικά ο αντιλέγων συνελήφθη την 31-08-2007 για παράβαση του άρθρου 87 του ν. 3386/05 και με την (…) απόφαση του Τρ. Πλημ. Αθηνών καταδικάστηκε σε φυλάκιση επτά (07) μηνών λόγω κατοχής και χρήσης πλαστού διαβατηρίου Αλβανίας με τριετή αναστολή, κατ’αυτής δε άσκησε έφεση και β) βρέθηκε καταχωρημένος στον κατάλογο ανεπιθυμήτων αλλοδαπών για λόγους δημόσιας τάξης. Τέλος, με την ίδια απόφαση διατάχθηκε η συνέχιση της κράτησής του επειδή εκ των εν γένει περιστάσεων κρίθηκε ύποπτος φυγής και επικίνδυνος για τη δημόσια τάξη. Με τα δεδομένα αυτά το Δικαστήριο, αφού έλαβε υπόψη τις διατάξεις του άρθρ. 76 του...

Το παρόν περιεχόμενο είναι συνδρομητικό και πλήρως προσβάσιμο μόνο στους συνδρομητές του περιοδικού.

  • Εάν είστε συνδρομητής παρακαλώ συνδεθείτε εδώ.
  • Εάν θέλετε να γίνετε συνδρομητής αγοραστε το έργο και αποκτήστε πλήρη δικαιώματα πρόσβασης
  • Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα για το πως μπορείτε να γίνετε συνδρομητής στην Ψηφιακή Νομική Βιβλιοθήκη nbonline.gr επικοινωνήστε μαζί μας με email ή τηλεφωνικώς.