ΔΠρΑγρινίου 11/2007 (Προεδρική Διαδικασία)

ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ

Τεύχος 1/2008, Σεπτέμβριος

Περιοδική έκδοση νομολογίας, νομοθεσίας, αρθρογραφίας & επικαιρότητας της Ένωσης Δικαίου Αλλοδαπών και Μετανάστευσης (ΕΔΑΜ)

Εκδίδεται από το 2008 - Τετραμηνιαία έκδοση

Θεματολογία νέων άρθρων;

Αν έχετε κάποια ιδέα πατήστε εδώ

Αν έχετε κάποια ερώτηση ή ένα άρθρο για δημοσίευση

πατήστε εδώ

Απόσπασμα

Πρόεδρος: Φερενίκη Φλωράτου Π.Πρωτοδίκης Δ.Δ. Δικηγόρος: Αριστείδης Φατούρος Με τις διατάξεις του άρθρου 76 του ν. 3386/2005 (ΦΕΚ Α΄212) ορίζεται ότι: «1. Η διοικητική απέλαση αλλοδαπού επιτρέπεται αν: α. έχει καταδικασθεί τελεσίδικα …β. έχει παραβιάσει τις διατάξεις του νόμου αυτού. Γ. η παρουσία του στο ελληνικό έδαφος είναι επικίνδυνη για τη δημόσια τάξη ή ασφάλεια της χώρας. Δ. η παρουσία του στο ελληνικό έδαφος είναι επικίνδυνη γα τη δημόσια υγεία… 2. η απέλαση διατάσσεται με απόφαση του οικείου αστυνομικού Δ/ντη …. 3. εφόσον ο αλλοδαπός εκ των γένει περιστάσεων, κρίνετε ύποπτος φυγής ή επικίνδυνος γι τη δημόσια τάξη, με απόφαση των οργάνων της προηγούμενης παραγρα΄φου διατάσσεται η προσωρινή κράτησή του μέχρι την έκδοση, εντός τριών ημερών, απόφασης περί της απέλασής του. Εφόσον εκδοθεί απόφαση απέλασης, η κράτηση συνεχίζεται μέχρι την εκτέλεση της απέλασης, σε καμία όμως περίπτωση δεν μπορεί να υπερβαίνει τους τρεις μήνες…. Ο αλλοδαπός που κρατείται παράλληλα με τα δικαιώματα που έχει σύμφωνα με το Κώδικα Διοικητικής Διαδικασίας μπορεί να προβάλλει αντιρρήσεις κατά της απόφασης κράτησής του ενώπιον του Προέδρου ή του υπ’ αυτού οριζόμενου Πρωτοδίκη του διοικητικού πρωτοδικείου στην Περιφέρεια του οποίου κρατείται. 4. Σε περίπτωση που ο προς απέλαση αλλοδαπός δεν κρίνετε ύποπτος φυγής ή επικίνδυνος...

Το παρόν περιεχόμενο είναι συνδρομητικό και πλήρως προσβάσιμο μόνο στους συνδρομητές του περιοδικού.

  • Εάν είστε συνδρομητής παρακαλώ συνδεθείτε εδώ.
  • Εάν θέλετε να γίνετε συνδρομητής αγοραστε το έργο και αποκτήστε πλήρη δικαιώματα πρόσβασης
  • Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα για το πως μπορείτε να γίνετε συνδρομητής στην Ψηφιακή Νομική Βιβλιοθήκη nbonline.gr επικοινωνήστε μαζί μας με email ή τηλεφωνικώς.