ΤρΔΠρΑθ 6318/2007 (23ο)

ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ

Τεύχος 1/2008, Σεπτέμβριος

Περιοδική έκδοση νομολογίας, νομοθεσίας, αρθρογραφίας & επικαιρότητας της Ένωσης Δικαίου Αλλοδαπών και Μετανάστευσης (ΕΔΑΜ)

Εκδίδεται από το 2008 - Τετραμηνιαία έκδοση

Θεματολογία νέων άρθρων;

Αν έχετε κάποια ιδέα πατήστε εδώ

Αν έχετε κάποια ερώτηση ή ένα άρθρο για δημοσίευση

πατήστε εδώ

Απόσπασμα

Πρόεδρος: Σοφία Τσαούση, Πρόεδρος Πρωτοδικών Διοικητικών Δικαστηρίων Εισηγητής: Αιμιλία Τσαμουρά, Πρωτοδίκης Δ.Δ. Δικηγόροι: Ελένη Οικονομίδου, Γεώργιος Καφίρης και Μαγδαληνή Μανωλοπούλου Δικαστικοί Αντιπρόσωποι Ν.Σ.Κ. Επειδή, με την κρινόμενη αίτηση, για την οποία καταβλήθηκε το νόμιμο παράβολο (βλ. τα 1972513, 2704247 σειράς Α’ ειδικά έντυπα παραβόλου), ζητείται η ακύρωση της …/4.12.2005 απόφασης του Προϊσταμένου της Υποδιεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής περί απέλασης της αιτούσας από τη Χώρα και κάθε άλλης συναφούς πράξης ή παράλειψης. Ως συμπροσβαλλόμενη λογίζεται σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 45 παρ. 2 του ΠΔ/τος 18/1989 και η …/9.5.2006 απόφαση του Γ.Γ. Περιφερείας Αττικής με την οποία απορρίφθηκε η ασκηθείσα κατά της πιο πάνω απόφασης απέλασης, ενδικοφανής προσφυγή της αιτούσας. Η πρώτη προσβαλλόμενη διοικητική πράξη, κατά το σκέλος αυτής με το οποίο διατάσσεται η απέλαση της αιτούσας από την Ελλάδα απαραδέκτως προσβάλλεται αυτοτελώς, διότι απώλεσε την εκτελεστότητά της μετά την έκδοση της προαναφερόμενης απόφασης του Γ.Γ. στην οποία ενσωματώθηκε και με την οποία απορρίφθηκε η πιο πάνω προσφυγή αυτής. Κατόπιν αυτών μόνες παραδεκτώς εν προκειμένω προσβαλλόμενες πράξεις είναι η εν λόγω απόφαση του Γενικού Γραμματέα Περιφερείας Αττικής και η …/4.12.2005 απόφαση του Προϊσταμένου της Υποδιεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής, κατά το σκέλος αυτής με το οποίο διατάσσεται η εγγραφή της αιτούσας στον Εθνικό...

Το παρόν περιεχόμενο είναι συνδρομητικό και πλήρως προσβάσιμο μόνο στους συνδρομητές του περιοδικού.

  • Εάν είστε συνδρομητής παρακαλώ συνδεθείτε εδώ.
  • Εάν θέλετε να γίνετε συνδρομητής αγοραστε το έργο και αποκτήστε πλήρη δικαιώματα πρόσβασης
  • Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα για το πως μπορείτε να γίνετε συνδρομητής στην Ψηφιακή Νομική Βιβλιοθήκη nbonline.gr επικοινωνήστε μαζί μας με email ή τηλεφωνικώς.