ΤρΔΠρΑθ 9471/2006 (21ο)

ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ

Τεύχος 1/2008, Σεπτέμβριος

Περιοδική έκδοση νομολογίας, νομοθεσίας, αρθρογραφίας & επικαιρότητας της Ένωσης Δικαίου Αλλοδαπών και Μετανάστευσης (ΕΔΑΜ)

Εκδίδεται από το 2008 - Τετραμηνιαία έκδοση

Θεματολογία νέων άρθρων;

Αν έχετε κάποια ιδέα πατήστε εδώ

Αν έχετε κάποια ερώτηση ή ένα άρθρο για δημοσίευση

πατήστε εδώ

Απόσπασμα

Πρόεδρος: Ευαγγελία Καραμπά, Πρωτοδίκης ΔΔ, λόγω κωλύματος Πρόεδρων και αρχαιοτέρων από αυτήν ΔΔ Εισηγητής: Ευαγγελία Καραμπά, Πρωτοδίκης Δ.Δ. Δικηγόροι: Στέφανος Αγγελέτος, Σμαράγδα Λέκκου και Αγγελική Αναστοπούλου, Δικαστικές Αντιπρόσωποι Ν.Σ.Κ. Επειδή, με την κρινόμενη αίτηση, για την οποία καταβλήθηκε το νόμιμο παράβολο (1516171 και 1991850 σειράς Α΄ έντυπα), ζητείται παραδεκτώς η ακύρωση της …/15.6.2004 απόφασης του Γενικού Γραμματέα Περιφέρειας Αττικής, με την οποία, όπως προκύπτει από το περιεχόμενό της, απορρίφθηκε το αίτημα χορήγησης άδειας παραμονής της αιτούσας συζύγου Έλληνα πολίτη. Επειδή, από το συνδυασμό των άρθρων 5 παρ. 1, 9 παρ. 1 και 21 παρ. 1 του Συντάγματος, με τα οποία κατοχυρώνεται η ελεύθερη ανάπτυξη της προσωπικότητας, διασφαλίζεται το απαραβίαστο της ιδιωτικής και οικογενειακής ζωής του ατόμου και τίθεται υπό την προστασία του Κράτους η οικογένεια και ο γάμος, συνάγεται ότι οι Έλληνες έχουν όχι μόνο το δικαίωμα να επιλέγουν αλλοδαπή σύζυγο, αλλά και το δικαίωμα να εξασφαλίζουν κοινή, με την αλλοδαπή σύζυγό τους, διαβίωση στην Ελλάδα. Εξ άλλου, στο άρθρο 33 του ν. 2910/2001 (Α΄91), όπως ισχύει μετά την αντικατάσταση της παρ. 1 αυτού από την παρ. 5 του άρθρου 19 του ν. 3013/2002 (Α΄102), ορίζεται ότι: «1. Στον αλλοδαπό, σύζυγο ημεδαπού ή πολίτη χώρας της Ευρωπαϊκής Ένωσης χορηγείται άδεια...

Το παρόν περιεχόμενο είναι συνδρομητικό και πλήρως προσβάσιμο μόνο στους συνδρομητές του περιοδικού.

  • Εάν είστε συνδρομητής παρακαλώ συνδεθείτε εδώ.
  • Εάν θέλετε να γίνετε συνδρομητής αγοραστε το έργο και αποκτήστε πλήρη δικαιώματα πρόσβασης
  • Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα για το πως μπορείτε να γίνετε συνδρομητής στην Ψηφιακή Νομική Βιβλιοθήκη nbonline.gr επικοινωνήστε μαζί μας με email ή τηλεφωνικώς.