ΤρΔΠρΑθ 11707/2006 (21ο)

ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ

Τεύχος 1/2008, Σεπτέμβριος

Περιοδική έκδοση νομολογίας, νομοθεσίας, αρθρογραφίας & επικαιρότητας της Ένωσης Δικαίου Αλλοδαπών και Μετανάστευσης (ΕΔΑΜ)

Εκδίδεται από το 2008 - Τετραμηνιαία έκδοση

Θεματολογία νέων άρθρων;

Αν έχετε κάποια ιδέα πατήστε εδώ

Αν έχετε κάποια ερώτηση ή ένα άρθρο για δημοσίευση

πατήστε εδώ

Απόσπασμα

Πρόεδρος: Στεφανία Γιαννούλη, Πρόεδρος Πρωτοδικών Δ.Δ. Εισηγητής: Αλεξάνδρα Μπαρλά, Πρωτοδίκης Δ.Δ. Δικηγόροι: Γεώργιος Ανδριτσόπουλος, Σμαράγδα Λεκκού και Μαρία Παπίδα, Δικαστικές Αντιπρόσωποι Ν.Σ.Κ. 1. Επειδή με την κρινόμενη αίτηση, για την οποία καταβλήθηκε το νόμιμο παράβολο 15 ευρώ (βλ.τα 2512173 και 1972050 σειράς Α’ έντυπα παραβόλου), επιδιώκεται η ακύρωση της από 28-11-2005 απορριπτικής απόφασης του Προξενικού Τμήματος της Πρεσβείας της Ελλάδας στη Νιγηρία με την οποία απορρίφθηκε αίτημα του δεύτερου των αιτούντων για χορήγηση θεώρησης εισόδου του στην Ελλάδα προκειμένου να διαμείνει με την νομίμως διαμένουσα στη Χώρα μητέρα του (πρώτη των αιτούντων). 2. Επειδή η κρινόμενη αίτηση πρέπει να απορριφθεί ως προς την πρώτη των αιτούντων ως απαράδεκτη, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 27 του π.δ. 18/1989 (ΦΕΚ Α 8), καθόσον δεν προσκομίστηκε στο Δικαστήριο συμβολαιογραφικό πληρεξούσιο προς νομιμοποίηση του υπογράφοντος το κρινόμενο δικόγραφο δικηγόρου ο οποίος παραστάθηκε και κατά την επ’ ακροατηρίω συζήτηση παρόλο που παρήλθε η δεκαήμερη προθεσμία που του χορηγήθηκε προς τούτο. Περαιτέρω η αιτούσα πρέπει να καταδικαστεί, κατ’ άρθρο 39 παρ. 1 του ίδιου διατάγματος στη δικαστική δαπάνη του Δημοσίου ύψους 100 ευρώ. Αναφορικά όμως με τον δεύτερο των αιτούντων η υπο κρίση αίτηση πρέπει να γίνει τυπικά δεκτή και να εξεταστεί περαιτέρω. 3. Επειδή...

Το παρόν περιεχόμενο είναι συνδρομητικό και πλήρως προσβάσιμο μόνο στους συνδρομητές του περιοδικού.

  • Εάν είστε συνδρομητής παρακαλώ συνδεθείτε εδώ.
  • Εάν θέλετε να γίνετε συνδρομητής αγοραστε το έργο και αποκτήστε πλήρη δικαιώματα πρόσβασης
  • Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα για το πως μπορείτε να γίνετε συνδρομητής στην Ψηφιακή Νομική Βιβλιοθήκη nbonline.gr επικοινωνήστε μαζί μας με email ή τηλεφωνικώς.