ΤρΔΠρΠειρ 19/2004 (1ο)

ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ

Τεύχος 1/2008, Σεπτέμβριος

Περιοδική έκδοση νομολογίας, νομοθεσίας, αρθρογραφίας & επικαιρότητας της Ένωσης Δικαίου Αλλοδαπών και Μετανάστευσης (ΕΔΑΜ)

Εκδίδεται από το 2008 - Τετραμηνιαία έκδοση

Θεματολογία νέων άρθρων;

Αν έχετε κάποια ιδέα πατήστε εδώ

Αν έχετε κάποια ερώτηση ή ένα άρθρο για δημοσίευση

πατήστε εδώ

Απόσπασμα

Πρόεδρος: Χρυσούλα Μουζάκη, Πρόεδρος Πρωτοδικών Δ.Δ. Εισηγητής: Γεώργιος Καφφές, Πρωτοδίκης Δ.Δ. Δικηγόροι: Θεοφάνης Δάλλας, Βασίλειος Τσακίρης, Δικαστικός Αντιπροσώπος Ν.Σ.Κ. Επειδή, με την κρινόμενη αίτηση, κατατεθέντος του νομίμου παραβόλου, παραδεκτά επιδιώκεται η ακύρωση της υπ΄ αριθμό …./18-2-2003 απόφασης του Δ/ντή της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής, με την οποία απορρίφθηκε προσφυγή του αιτούντος κατά της …../12.11.2002 απόφασης του Διοικητή του Τμήματος Αλλοδαπών Πειραιά. Επειδή, στο άρθρο 1 της υπ΄ αριθμό 4000/3/10/λ3/ 30.5.2001 κοινής υπουργικής απόφασης ορίζεται ότι: «Στους ελληνικής καταγωγής υπηκόους Αλβανίας που βρίσκονται στην Ελλάδα χορηγείται από τις αστυνομικές αρχές που χειρίζονται θέματα αλλοδαπών Ειδικό Δελτίο Ταυτότητας Ομογενούς (ΕΔΤΟ), ισχύος τριών ετών, με δυνατότητα ισόχρονης ανανέωσης, ο τύπος του οποίου καθορίζεται στο Παράρτημα της παρούσας. 2. Ίδιο Δελτίο Ταυτότητας χορηγείται και στους συζύγους και στους κατιόντες των ομογενών, ανεξαρτήτως εθνικής καταγωγής, εφόσον η συγγενική σχέση προκύπτει από επίσημα στοιχεία». Περαιτέρω, στο άρθρο 2 της ίδιας απόφασης ορίζεται ότι: «1.Για τη χορήγηση του παραπάνω Δελτίου ο αιτών πρέπει να είναι κάτοχος ισχυρού ταξιδιωτικού τίτλου της χώρας υπηκοότητάς του και προξενικής θεώρησης, έστω και αν η ισχύς της έχει λήξει. 2.Οι Υπηρεσίες που δέχονται τα δικαιολογητικά θα εφοδιάζουν τους αιτούντες τη χορήγηση Ειδικού Δελτίου Ταυτότητας Ομογενούς (ΕΔΤΟ), με σχετική βεβαίωση κατάθεσης αυτών. Η εν...

Το παρόν περιεχόμενο είναι συνδρομητικό και πλήρως προσβάσιμο μόνο στους συνδρομητές του περιοδικού.

  • Εάν είστε συνδρομητής παρακαλώ συνδεθείτε εδώ.
  • Εάν θέλετε να γίνετε συνδρομητής αγοραστε το έργο και αποκτήστε πλήρη δικαιώματα πρόσβασης
  • Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα για το πως μπορείτε να γίνετε συνδρομητής στην Ψηφιακή Νομική Βιβλιοθήκη nbonline.gr επικοινωνήστε μαζί μας με email ή τηλεφωνικώς.