ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΠΑΡΑΔΕΚΤΟΥ ΤΩΝ ΑΝΤΙΡΡΗΣΕΩΝ ΚΑΤΑ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗΣ ΚΡΑΤΗΣΕΩΣ ΑΛΛΟΔΑΠΟΥΙωάννης Π. Αλαβάνος, Δικηγόρος, Πρόεδρος ΕΔΑΜ

ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ

Τεύχος 2/2009, Ιανουάριος

Περιοδική έκδοση νομολογίας, νομοθεσίας, αρθρογραφίας & επικαιρότητας της Ένωσης Δικαίου Αλλοδαπών και Μετανάστευσης (ΕΔΑΜ)

Εκδίδεται από το 2008 - Τετραμηνιαία έκδοση

Θεματολογία νέων άρθρων;

Αν έχετε κάποια ιδέα πατήστε εδώ

Αν έχετε κάποια ερώτηση ή ένα άρθρο για δημοσίευση

πατήστε εδώ

Απόσπασμα

Εισαγωγικά Αίτηση αντιρρήσεων ονομάζεται η αίτηση του προσωρινά κρατουμένου αλλοδαπού, κατά της ατομικής διοικητικής πράξης που διατάσσει την προσωρινή του κράτηση, στην Γραμματεία του Διοικητικού Πρωτοδικείου του τόπου κράτησής του. Η πράξη προσωρινής κρατήσεως εκδίδεται από τον Αστυνομικό Διευθυντή του τόπου κράτησης του αλλοδαπού. Υπογραμμίζεται ότι στο πλαίσιο της εξέτασης της αίτησης αντιρρήσεων ελέγχεται η νομιμότητα της προσωρινής κράτησης του υπό απέλαση αλλοδαπού, και όχι η νομιμότητα της διοικητικής πράξης με την οποία διατάσσεται η απέλασή του από την χώρα. Ως προσωρινή κράτηση νοείται ο περιορισμός της ελευθερίας του υπό απέλαση αλλοδαπού υπηκόου τρίτης χώρας σε χώρο απόλυτα ελεγχόμενο από τις αστυνομικές αρχές. Στο παρόν γίνεται μία απόπειρα να σκιαγραφηθεί η προβληματική που έχει αναπτυχθεί σχετικά με τις διαφορετικές παραμέτρους του παραδεκτού των αντιρρήσεων. Α. Παραδεκτό του χρόνου άσκησης της αίτησης αντιρρήσεων Η κατάθεση αίτησης αντιρρήσεων είναι απρόθεσμη, δηλαδή δεν προβλέπεται εκ του νόμου ορισμένη προθεσμία για την άσκησή της, όπως για παράδειγμα στην περίπτωση του προβλεπόμενου πενθημέρου για την άσκηση ενδικοφανούς προσφυγής κατά της απόφασης απέλασης. Ωστόσο, αφ’ ης στιγμής οι αντιρρήσεις στρέφονται κατά της προσωρινής κράτησης αλλοδαπού, η άσκησή τους εξακολουθεί να έχει αντικείμενο για όσο χρονικό διάστημα διαρκεί η προσωρινή κράτησή του. Αυτό το χρονικό διάστημα οριοθετείται,...

Το παρόν περιεχόμενο είναι συνδρομητικό και πλήρως προσβάσιμο μόνο στους συνδρομητές του περιοδικού.

  • Εάν είστε συνδρομητής παρακαλώ συνδεθείτε εδώ.
  • Εάν θέλετε να γίνετε συνδρομητής αγοραστε το έργο και αποκτήστε πλήρη δικαιώματα πρόσβασης
  • Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα για το πως μπορείτε να γίνετε συνδρομητής στην Ψηφιακή Νομική Βιβλιοθήκη nbonline.gr επικοινωνήστε μαζί μας με email ή τηλεφωνικώς.