ΣτΕ 2198/2008

ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ

Τεύχος 2/2009, Ιανουάριος

Περιοδική έκδοση νομολογίας, νομοθεσίας, αρθρογραφίας & επικαιρότητας της Ένωσης Δικαίου Αλλοδαπών και Μετανάστευσης (ΕΔΑΜ)

Εκδίδεται από το 2008 - Τετραμηνιαία έκδοση

Θεματολογία νέων άρθρων;

Αν έχετε κάποια ιδέα πατήστε εδώ

Αν έχετε κάποια ερώτηση ή ένα άρθρο για δημοσίευση

πατήστε εδώ

Απόσπασμα

Απόρριψη αιτήματος χορήγησης Ε.Δ.Τ.Ο. – Λόγοι δημόσιας τάξης και ασφάλειας σχετιζόμενοι με την υποβολή πλαστών δικαιολογητικών – Η διαπίστωση της έλλειψης της ιδιότητας του αλλοδαπού ως «ομογενούς» δικαιολογεί, εξ αντικειμένου, την άρνηση χορήγησης σ’ αυτόν του Ε.Δ.Τ.Ο., χωρίς να απαιτείται η διαπίστωση της συνδρομής λόγου δημοσίου συμφέροντος ή υπαιτιότητας του ενδιαφερόμενου – Κατά συνέπεια η αθωωτική απόφαση για τα αδικήματα της πλαστογραφίας πιστοποιητικών και χρήσης αυτών δικαιολογεί αποκλειστικώς και μόνο τη δυνατότητα υποβολής νέου αιτήματος για χορήγηση Ε.Δ.Τ.ΟΠρόεδρος: Μ. Βροντάκης, Αντιπρόεδρος. Σύμβουλοι: Π. Κοτσώνης, Ηρ. Τσακόπουλος. Πάρεδροι: Μ. Σωτηροπούλου, Χρ. Μπολόφη. Δικηγόροι: Φωτ. Δεδούση, Πάρεδρος του ΝΣΚ, Παναγ. Μανωλάκος. 1. Επειδή, με την υπό κρίση έφεση, για την άσκηση της οποίας δεν απαιτείται κατά νόμο η καταβολή παραβόλου, ζητείται η εξαφάνιση της (…)/2005 απόφασης του Διοικητικού Πρωτοδικείου Αθηνών, με την οποία έγινε δεκτή αίτηση ακύρωσης της ήδη εφεσίβλητης, υπηκόου Αλβανίας, και ακυρώθηκε η (…)/4.6.2003 απόφαση του Διευθυντή Ασφαλείας Αττικής, απορριπτική αιτήματος της εφεσίβλητης να της χορηγηθεί Ειδικό Δελτίο Ταυτότητας Ομογενούς (Ε.Δ.Τ.Ο.). 2. Επειδή, στο άρθρο 17 του ν. 1975/1991 («Είσοδος – έξοδος, παραμονή, απέλαση αλλοδαπών, διαδικασία αναγνώρισης αλλοδαπών προσφύγων και άλλες διατάξεις», Α’ 184) ορίζονται τα εξής: «1. Αλλοδαπός, που επικαλείται την ιδιότητα του ομογενούς, υποχρεούται να δηλώσει τούτο κατά...

Το παρόν περιεχόμενο είναι συνδρομητικό και πλήρως προσβάσιμο μόνο στους συνδρομητές του περιοδικού.

  • Εάν είστε συνδρομητής παρακαλώ συνδεθείτε εδώ.
  • Εάν θέλετε να γίνετε συνδρομητής αγοραστε το έργο και αποκτήστε πλήρη δικαιώματα πρόσβασης
  • Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα για το πως μπορείτε να γίνετε συνδρομητής στην Ψηφιακή Νομική Βιβλιοθήκη nbonline.gr επικοινωνήστε μαζί μας με email ή τηλεφωνικώς.