ΣτΕ 1653/2008

ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ

Τεύχος 2/2009, Ιανουάριος

Περιοδική έκδοση νομολογίας, νομοθεσίας, αρθρογραφίας & επικαιρότητας της Ένωσης Δικαίου Αλλοδαπών και Μετανάστευσης (ΕΔΑΜ)

Εκδίδεται από το 2008 - Τετραμηνιαία έκδοση

Θεματολογία νέων άρθρων;

Αν έχετε κάποια ιδέα πατήστε εδώ

Αν έχετε κάποια ερώτηση ή ένα άρθρο για δημοσίευση

πατήστε εδώ

Απόσπασμα

Πολιτικό Άσυλο – υποχρεωτική έστω και χωρίς την προσκόμιση τυπικών αποδεικτικών στοιχείων, η επίκληση ισχυρισμών και συγκεκριμένων πραγματικών περιστατικών εκ των οποίων να δύναται να στοιχειοθετηθεί η συνδρομή στο πρόσωπο του αιτούντος των κριτηρίων του άρθρου 1Α της Συμβάσεως της Γενεύης – οι επικαλούμενοι λόγοι που δεν στοιχειοθετούν την υπαγωγή στο προστατευτικό καθεστώς της Συμβάσεως της Γενεύης δεν χρήζουν ειδικότερης αιτιολογίας – Απορριπτέοι οι για πρώτη φορά προβαλλόμενοι ισχυρισμοί και παράπονα περί μη τήρησης ορισμένης διαδικασίας όταν αυτοί δεν διατυπώθηκαν με την προσφυγή ή ενώπιον της γνωμοδοτικής επιτροπής ασύλου.Πρόεδρος: M. Βροντάκης, Αντιπρόεδρος. Σύμβουλοι: Δ. Πετρούλιας, Π. Κοτσώνης. Πάρεδροι: Μ. Αθανασοπούλου, Χ. Μπολόφη. Δικηγόροι: Σ. Αφένδρας. Κ. Γρηγορίου, Πάρεδρος του ΝΣΚ. 1. Επειδή, για την άσκηση της υπό κρίση αιτήσεως έχει καταβληθεί το νόμιμο παράβολο ((…)/2005 ειδικά έντυπα παραβόλου). 2. Επειδή, με την κρινόμενη αίτηση, ζητείται η ακύρωση της (…)/25.5.2005 αποφάσεως του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης, με την οποία απερρίφθη τελικώς αίτηση του ήδη αιτούντος, να αναγνωρισθεί στο πρόσωπό του η ιδιότητα του πρόσφυγα και να του παρασχεθεί πολιτικό άσυλο στην Ελλάδα. 3. Επειδή, η Διεθνής Σύμβαση περί της Νομικής Καταστάσεως των Προσφύγων, υπογραφείσα στη Γενεύη την 28.7.1951 και κυρωθείσα με το ν.δ. 3989/1959 (Α΄ 201), ορίζει στο άρθρο...

Το παρόν περιεχόμενο είναι συνδρομητικό και πλήρως προσβάσιμο μόνο στους συνδρομητές του περιοδικού.

  • Εάν είστε συνδρομητής παρακαλώ συνδεθείτε εδώ.
  • Εάν θέλετε να γίνετε συνδρομητής αγοραστε το έργο και αποκτήστε πλήρη δικαιώματα πρόσβασης
  • Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα για το πως μπορείτε να γίνετε συνδρομητής στην Ψηφιακή Νομική Βιβλιοθήκη nbonline.gr επικοινωνήστε μαζί μας με email ή τηλεφωνικώς.