ΣτΕ 441/2008

ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ

Τεύχος 2/2009, Ιανουάριος

Περιοδική έκδοση νομολογίας, νομοθεσίας, αρθρογραφίας & επικαιρότητας της Ένωσης Δικαίου Αλλοδαπών και Μετανάστευσης (ΕΔΑΜ)

Εκδίδεται από το 2008 - Τετραμηνιαία έκδοση

Θεματολογία νέων άρθρων;

Αν έχετε κάποια ιδέα πατήστε εδώ

Αν έχετε κάποια ερώτηση ή ένα άρθρο για δημοσίευση

πατήστε εδώ

Απόσπασμα

Διοικητική Απέλαση πρόσφυγα – πότε είναι επιτρεπτή – καθ’ ύλην αρμοδιότητα του Συμβουλίου της Επικρατείας καθόσον η πράξη απέλασης εκδόθηκε κατ’ επίκληση των άρθρων 32 και 33 της Σύμβασης της Γενεύης – η απειλή κατά του εννόμου αγαθού της δημόσιας τάξης δεν αποτελεί λόγο παύσης της προσφυγικής ιδιότητας – αδικήματα που εμπίπτουν στην έννοια του «ιδιαιτέρως σοβαρού αδικήματος» κατ’ άρθρ. 33 παρ. 2 της Σύμβασης της Γενεύης – η επίκληση της καταδίκης του αναγνωρισμένου ως πρόσφυγα για ιδιαίτερα σοβαρό αδίκημα χρήζει ειδικής ουσιαστικής εκτίμησης των συνθηκών τέλεσης του αδικήματος, της προσωπικότητας και του βαθμού επικινδυνότητας του αλλοδαπού για το κοινωνικό σύνολο ώστε η παραμονή του στην Χώρα να μην είναι πλέον ανεκτή για το κοινωνικό σύνολο ειδικά όταν θεωρήθηκε μη υπότροπος και ως εκ τούτου μετετράπη η ποινή φυλάκισης κατ’ άρθρο 82 παρ. 2 ΠΚ σε χρηματική ποινήΠρόεδρος Α. Τσαμπάση, Αντιπρόεδρος, Προεδρεύουσα, σε αναπλήρωση του Προέδρου του Τμήματος, που είχε κώλυμα, Χ. Ράμμος, Δ. Γρατσίας, Σύμβουλοι, Ο. Ζύγουρα, Μ. Αθανασοπούλου, Πάρεδροι. Δικηγόροι Σ. Κουλοχέρη και Δ. Κεφάλα, Πάρεδρος του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους. (...) 1. Επειδή για την άσκηση της κρινομένης αιτήσεως ακυρώσεως έχουν καταβληθεί τα νόμιμα τέλη και παράβολο (...) 2. Επειδή, με την .../7.11.1989 απόφαση του Υπουργού Δημοσίας...

Το παρόν περιεχόμενο είναι συνδρομητικό και πλήρως προσβάσιμο μόνο στους συνδρομητές του περιοδικού.

  • Εάν είστε συνδρομητής παρακαλώ συνδεθείτε εδώ.
  • Εάν θέλετε να γίνετε συνδρομητής αγοραστε το έργο και αποκτήστε πλήρη δικαιώματα πρόσβασης
  • Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα για το πως μπορείτε να γίνετε συνδρομητής στην Ψηφιακή Νομική Βιβλιοθήκη nbonline.gr επικοινωνήστε μαζί μας με email ή τηλεφωνικώς.