ΣτΕ 444/2008

ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ

Τεύχος 2/2009, Ιανουάριος

Περιοδική έκδοση νομολογίας, νομοθεσίας, αρθρογραφίας & επικαιρότητας της Ένωσης Δικαίου Αλλοδαπών και Μετανάστευσης (ΕΔΑΜ)

Εκδίδεται από το 2008 - Τετραμηνιαία έκδοση

Θεματολογία νέων άρθρων;

Αν έχετε κάποια ιδέα πατήστε εδώ

Αν έχετε κάποια ερώτηση ή ένα άρθρο για δημοσίευση

πατήστε εδώ

Απόσπασμα

Παλιννοστούντες ομογενείς – διαπίστωση και ανάκληση ιθαγένειας από το Νομάρχη σύμφωνα με το ν. 2130/1993 – οι ρυθμίσεις των ν. 2790/2000 και 2910/2001 δεν κατήργησαν την κατά το άρθρο 7 του ν. 2130/93 αρμοδιότητα του Νομάρχη – οι αποφάσεις μεταβίβασης αρμοδιοτήτων του Νομάρχη προς του βοηθούς νομάρχες έχουν κανονιστικό χαρακτήρα και πρέπει να δημοσιεύονται κατ’ αρθρ. 2 παρ. 1 περ. β΄ και 3 παρ. 1 του ν. 301/1976 – οι πράξεις αναγνώρισης ή απονομής της Ελληνικής Ιθαγένειας είναι από τη φύση του ανέκκλητες – εξαίρεση η απόδειξη συγκεκριμένου ίδιου δόλου για τη δημιουργία ψευδών ουσιαστικών προϋποθέσεων υπό την προϋπόθεση να μην έχει παρέλθει εύλογος χρόνος και να μην έχουν δημιουργηθεί ενδιαμέσως έννομες σχέσεις προσωπικής καταστάσεως του ενδιαφερομένου ή των μελών της οικογενείας του.Πρόεδρος: Α. Τσαμπάση, Αντιπρόεδρος, σε αναπλήρωση του Προέδρου του Τμήματος, που είχε κώλυμα, Σύμβουλοι: Χ. Ράμμος, Ε. Νίκα Πάρεδρος: Η. Μάζος, Εισηγήτριας, Παρέδρου Μ. Σωτηροπούλου. Δικηγόροι: Η. Λάϊος, Σ. Τζαβάρα (…) 1. Επειδή, για την άσκηση της κρινόμενης αίτησης έχει καταβληθεί το παράβολο (έντυπα παραβόλου (…)/2004). 2. Επειδή, ζητείται παραδεκτώς η ακύρωση της απόφασης …/15.2.2002 της Βοηθού Νομάρχου Αθηνών, ανακλητικής της προηγούμενης απόφασης …/13.8.1997 του Προϊσταμένου του Τμήματος Αστικής και Δημοτικής Κατάστασης της Διεύθυνσης Πολιτικών Δικαιωμάτων και Προστασίας...

Το παρόν περιεχόμενο είναι συνδρομητικό και πλήρως προσβάσιμο μόνο στους συνδρομητές του περιοδικού.

  • Εάν είστε συνδρομητής παρακαλώ συνδεθείτε εδώ.
  • Εάν θέλετε να γίνετε συνδρομητής αγοραστε το έργο και αποκτήστε πλήρη δικαιώματα πρόσβασης
  • Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα για το πως μπορείτε να γίνετε συνδρομητής στην Ψηφιακή Νομική Βιβλιοθήκη nbonline.gr επικοινωνήστε μαζί μας με email ή τηλεφωνικώς.