ΣτΕ 1340/2008

ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ

Τεύχος 2/2009, Ιανουάριος

Περιοδική έκδοση νομολογίας, νομοθεσίας, αρθρογραφίας & επικαιρότητας της Ένωσης Δικαίου Αλλοδαπών και Μετανάστευσης (ΕΔΑΜ)

Εκδίδεται από το 2008 - Τετραμηνιαία έκδοση

Θεματολογία νέων άρθρων;

Αν έχετε κάποια ιδέα πατήστε εδώ

Αν έχετε κάποια ερώτηση ή ένα άρθρο για δημοσίευση

πατήστε εδώ

Απόσπασμα

Απόρριψη αιτήματος χορήγησης συντάξεως λόγω θανάτου του συζύγου σε αλλοδαπή σύζυγο αποθανόντος λόγω μη παρόδου 24 μηνών από την τέλεση του γάμου – η μακροχρόνια συμβίωση λαμβάνεται υπόψη αν υπάρχει νομικό κώλυμα που εμπόδιζε το γάμο – η απροθυμία του αποθανόντος συζύγου να συνάψει έγγαμη σχέση πριν η αναιρεσείουσα αποκτήσει άδεια παραμονής στην Ελλάδα δεν αποτελεί νομικό κώλυμα – ισχυρισμός με τον οποίο προβάλλεται άλλη βάση ως προς την ύπαρξη νομικού κωλύματος για την τέλεση γάμου θα έπρεπε να προβληθεί με το δικόγραφο των πρόσθετων λόγων και όχι με το επί της προσφυγής υπόμνημα.Πρόεδρος: Σωτ. Ρίζος, Αντιπρόεδρος, σε αναπλήρωση του Προέδρου του τμήματος, που είχε κώλυμα. Σύμβουλοι: Δ. Μπριόλας, Ι. Ζόμπολας. Πάρεδροι: Π. Μπραΐμη, Κων. Κονιδιτσιώτου. Δικηγόροι: Ευστ. Ζάγκας, Αντ. Παπαγεωργίου, Πάρεδρος του ΝΣΚ. 1. Επειδή, για την άσκηση της κρινόμενης αιτήσεως έχει καταβληθεί το νόμιμο παράβολο (Γραμμάτια παραβόλου Α. 1159673-74, έτους 1998). Εξ άλλου, η κρινόμενη αίτηση, που αφορά σε απονομή συντάξεως, ασκείται σύμφωνα με τη νομοθεσία του ΙΚΑ (άρθρα 40 παρ. 2 Α.Ν. 1846/1951 και 1 Π.Δ. 330/1974) ατελώς. Συνεπώς, πρέπει να επιστραφούν στην αναιρεσείουσα τα καταβληθέντα τέλη. (Διπλότυπα εισπράξεως …/1998 Δ.Ο.Υ. Β΄ Ιωαννίνων). (ΣτΕ 288/2004 κ.α.) 2. Επειδή, με την αίτηση αυτή ζητείται η αναίρεση της αποφάσεως...

Το παρόν περιεχόμενο είναι συνδρομητικό και πλήρως προσβάσιμο μόνο στους συνδρομητές του περιοδικού.

  • Εάν είστε συνδρομητής παρακαλώ συνδεθείτε εδώ.
  • Εάν θέλετε να γίνετε συνδρομητής αγοραστε το έργο και αποκτήστε πλήρη δικαιώματα πρόσβασης
  • Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα για το πως μπορείτε να γίνετε συνδρομητής στην Ψηφιακή Νομική Βιβλιοθήκη nbonline.gr επικοινωνήστε μαζί μας με email ή τηλεφωνικώς.