ΔΠρΑθ 5044/2007

ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ

Τεύχος 2/2009, Ιανουάριος

Περιοδική έκδοση νομολογίας, νομοθεσίας, αρθρογραφίας & επικαιρότητας της Ένωσης Δικαίου Αλλοδαπών και Μετανάστευσης (ΕΔΑΜ)

Εκδίδεται από το 2008 - Τετραμηνιαία έκδοση

Θεματολογία νέων άρθρων;

Αν έχετε κάποια ιδέα πατήστε εδώ

Αν έχετε κάποια ερώτηση ή ένα άρθρο για δημοσίευση

πατήστε εδώ

Απόσπασμα

Αντιρρήσεις κατά προσωρινής κράτησης αλλοδαπού – Είναι απαράδεκτη σε κάθε περίπτωση η άσκηση για δεύτερη φορά αντιρρήσεων κατά του περί προσωρινής κράτησης σκέλους της ιδίας απόφασης απέλασης – Για λόγους επιεικείας, το Δικαστήριο προκρίνει όπως το κρινόμενο δικόγραφο, εν όψει και της αναφοράς σ’ αυτό ως νέου στοιχείου της μετά την έκδοση της προηγούμενης απόφασής του χορήγησης προσωρινής διαταγής αναστολής εκτέλεσης της απόφασης απέλασης, χαρακτηρισθεί ερμηνευτικώς ως αίτηση ανάκλησής της – έννοια νέου στοιχείου – Η προσωρινή αναστολή της απόφασης απέλασης δε θίγει το κύρος της ένδικης απόφασης κράτησής του κατά το αντίστοιχο κεφάλαιό της και δεν επάγεται αποτελέσματα στην κράτησή του – Επιπλέον η προσωρινή αυτή διαταγή μπορεί να ανακληθεί οποτεδήποτε και αυτεπαγγέλτως από τον Πρόεδρο του Δικαστικού Τμήματος, ο οποίος την εξέδωσε – Από τα προσκομιζόμενα νέα στοιχεία δεν προκύπτουν διαφορετικά από τα ήδη ληφθέντα υπ’ όψη δεδομένα για την βεβαιότητα και σταθερότητα της διαμονής του αιτούντος – Απορρίπτει τις Αντιρρήσεις.Πρόεδρος: Χρίστος Χουτόπουλος, Πρόεδρος Πρωτοδικών Δ.Δ. Δικηγόρος: Βασιλική Καμηλάρη 1. Επειδή, σύμφωνα με δικονομική αρχή διαμορφωθείσα μεν αρχικώς υπό την ισχύ των παλαιοτέρων διατάξεων των άρθρων 83 και 162 παράγρ. 3, 166 παράγρ. 2 και 177 παράγρ. 2 του Κώδικα Φορολογικής Δικονομίας και των άρθρων 29 και 67...

Το παρόν περιεχόμενο είναι συνδρομητικό και πλήρως προσβάσιμο μόνο στους συνδρομητές του περιοδικού.

  • Εάν είστε συνδρομητής παρακαλώ συνδεθείτε εδώ.
  • Εάν θέλετε να γίνετε συνδρομητής αγοραστε το έργο και αποκτήστε πλήρη δικαιώματα πρόσβασης
  • Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα για το πως μπορείτε να γίνετε συνδρομητής στην Ψηφιακή Νομική Βιβλιοθήκη nbonline.gr επικοινωνήστε μαζί μας με email ή τηλεφωνικώς.