ΔΠρΑθ 3101/2007

ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ

Τεύχος 2/2009, Ιανουάριος

Περιοδική έκδοση νομολογίας, νομοθεσίας, αρθρογραφίας & επικαιρότητας της Ένωσης Δικαίου Αλλοδαπών και Μετανάστευσης (ΕΔΑΜ)

Εκδίδεται από το 2008 - Τετραμηνιαία έκδοση

Θεματολογία νέων άρθρων;

Αν έχετε κάποια ιδέα πατήστε εδώ

Αν έχετε κάποια ερώτηση ή ένα άρθρο για δημοσίευση

πατήστε εδώ

Απόσπασμα

Αντιρρήσεις κατά προσωρινής κράτησης αλλοδαπού – Ο αντιλέγων, παρότι ανήλικος, δεν κρατείται σε διακεκριμένο σχετικό χώρο, αλλά στο ενιαίο κρατητήριο κατά παράβαση των σχετικών Συνταγματικών διατάξεων και των αντίστοιχων διατάξεων της Ε.Σ.Δ.Α. – Ανεξαρτήτως του ότι κατ’ αρχήν δεν είναι ύποπτος φυγής, ούτε προκύπτει από τα προσκομιζόμενα στοιχεία ότι είναι επικίνδυνος για τη δημόσια τάξη, ο αντιλέγων κρατείται υπό συνθήκες που αντιβαίνουν στο νόμο.Πρόεδρος: Χρίστος Χουτόπουλος, Πρόεδρος Πρωτοδικών Δ.Δ Δικηγόρος: Μαρτίνος Κουκουβίκης 1. Επειδή, με το κρινόμενο δικόγραφο ο αντιλέγων ζητεί παραδεκτώς να αφεθεί ελεύθερος, προβάλλοντας τον ισχυρισμό ότι δεν είναι ύποπτος φυγής, ούτε επικίνδυνος για τη δημόσια τάξη. 2. Επειδή, από τα στοιχεία τού φακέλου προκύπτει ότι, με την προσβαλλόμενη απόφαση διατάχθηκε η διοικητική απέλαση του αντιλέγοντος, διότι στις 31/7/2007 συνελήφθη στην περιοχή Αγίου Στεφάνου Αττικής, από τοπικά αστυνομικά όργανα, χωρίς να διαθέτει νομιμοποιητικά έγγραφα για την είσοδο και την παραμονή του στην Ελλάδα. Με την ίδια απόφαση διατάχθηκε επίσης και η κράτηση του παραπάνω αλλοδαπού, διότι εκ των εν γένει περιστάσεων κρίθηκε ότι αυτός είναι ύποπτος φυγής. 3. Επειδή, με τις κρινόμενες αντιρρήσεις του ο αντιλέγων ζητεί να αφεθεί ελεύθερος, διότι, όπως ισχυρίζεται δεν είναι ύποπτος φυγής ούτε επικίνδυνος για τη δημόσια τάξη, για τους ειδικότερους λόγους που...

Το παρόν περιεχόμενο είναι συνδρομητικό και πλήρως προσβάσιμο μόνο στους συνδρομητές του περιοδικού.

  • Εάν είστε συνδρομητής παρακαλώ συνδεθείτε εδώ.
  • Εάν θέλετε να γίνετε συνδρομητής αγοραστε το έργο και αποκτήστε πλήρη δικαιώματα πρόσβασης
  • Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα για το πως μπορείτε να γίνετε συνδρομητής στην Ψηφιακή Νομική Βιβλιοθήκη nbonline.gr επικοινωνήστε μαζί μας με email ή τηλεφωνικώς.