ΑΠ 382/2008 (Συμβ.)

ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ

Τεύχος 2/2009, Ιανουάριος

Περιοδική έκδοση νομολογίας, νομοθεσίας, αρθρογραφίας & επικαιρότητας της Ένωσης Δικαίου Αλλοδαπών και Μετανάστευσης (ΕΔΑΜ)

Εκδίδεται από το 2008 - Τετραμηνιαία έκδοση

Θεματολογία νέων άρθρων;

Αν έχετε κάποια ιδέα πατήστε εδώ

Αν έχετε κάποια ερώτηση ή ένα άρθρο για δημοσίευση

πατήστε εδώ

Απόσπασμα

Ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης κατά αλβανού υπηκόου για έκτιση ποινής κάθειρξης λόγω παράβασης νόμου περί ναρκωτικών – έφεση του εκζητουμένου κατά οριστικής απόφασης του Συμβουλίου Εφετών – παροχή εγγυήσεων στο ένταλμα έκδοσης για το δικαίωμα του εκζητουμένου να αμφισβητήσει την κατ’ ερήμην εκδοθείσα στο πρόσωπό του απόφαση – απόρριψη έφεσηςΑντιπρόεδρος Αρείου Πάγου: Ηρακλής Κωνσταντινίδης, Εισηγητές: Κωνσταντίνος Κούκλης, Ελευθέριος Νικολόπουλος. Αρεοπαγίτες: Αναστάσιος Λιανός και Βιολέττα Κυτέα. Δικηγόρος: Ιωάννης Βλάχος Ι.- Κατά το άρθρο 22 παρ. 1 του Ν. 3251/2004 «Ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης κλπ», σε περίπτωση μη συγκατάθεσης του εκζητουμένου, επιτρέπεται η άσκηση έφεσης στον Άρειο Πάγο από τον εκζητούμενο ή τον εισαγγελέα κατά της οριστικής απόφασης του συμβουλίου εφετών, εντός 24 ωρών από τη δημοσίευση της απόφασης. Για την έφεση συντάσσεται έκθεση ενώπιον του γραμματέα εφετών, στην οποία πρέπει να διατυπώνονται και οι λόγοι για τους οποίους ασκείται αυτή. Επομένως, η υπό κρίση υπ’ αριθμ. (…) νομίμως και εμπροθέσμως ενώπιον του αρμοδίου γραμματέα του Εφετείου Αθηνών ασκηθείσα έφεση του εκζητούμενου κατά της υπ’ αριθμ. (…) αποφάσεως του Συμβουλίου Εφετών Αθηνών, με την οποία τούτο διέταξε την εκτέλεση του υπό στοιχεία (…) RES από 29-11-2007 Eυρωπαϊκού Εντάλματος Σύλληψης της Εισαγγελίας Εφετών του Μιλάνου Ιταλίας κατά του άνω εκκαλούντος, πρέπει να γίνει τυπικά δεκτή...

Το παρόν περιεχόμενο είναι συνδρομητικό και πλήρως προσβάσιμο μόνο στους συνδρομητές του περιοδικού.

  • Εάν είστε συνδρομητής παρακαλώ συνδεθείτε εδώ.
  • Εάν θέλετε να γίνετε συνδρομητής αγοραστε το έργο και αποκτήστε πλήρη δικαιώματα πρόσβασης
  • Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα για το πως μπορείτε να γίνετε συνδρομητής στην Ψηφιακή Νομική Βιβλιοθήκη nbonline.gr επικοινωνήστε μαζί μας με email ή τηλεφωνικώς.