ΤρΠλημΑθ 2228/2008 (Αυτόφ)

ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ

Τεύχος 2/2009, Ιανουάριος

Περιοδική έκδοση νομολογίας, νομοθεσίας, αρθρογραφίας & επικαιρότητας της Ένωσης Δικαίου Αλλοδαπών και Μετανάστευσης (ΕΔΑΜ)

Εκδίδεται από το 2008 - Τετραμηνιαία έκδοση

Θεματολογία νέων άρθρων;

Αν έχετε κάποια ιδέα πατήστε εδώ

Αν έχετε κάποια ερώτηση ή ένα άρθρο για δημοσίευση

πατήστε εδώ

Απόσπασμα

Παράνομη επανείσοδος μετά από δικαστική απέλαση – ελαφρυντικό του άρθρ. 84 παρ. 2 εδ΄β ΠΚ – μη ατιμωτικός χαρακτήρας της πράξης για την οποία δικάστηκε και απελάθηκε – υποβολή αιτήματος χορήγησης άδειας διαμονής βάσει των διατάξεων του ν. 3386/05 – Μετατροπή της ποινής φυλάκισης σε χρηματική ποινήΠρόεδρος Πλημμελειοδικών: Τ. Πατρώνα Πλημμελειοδίκης: Ι. Λαμπρινόπουλος Έμμισθη Δικαστική Πρόεδρος: Α. Μέγγουλη Αντεισαγγελέας: Ι. Νικολιάς Δικηγόρος: Ι. Φασσέας Διατάξεις: άρθρ. 26 1α, 27 1 και 99 4,3,2, Π.Κ. [Απόσπασμα απόφασης] (…) Από την κύρια αποδεικτική διαδικασία και τα έγγραφα των οποίων έγινε η ανάγνωση στο ακροατήριο, σε συνδυασμό με την απολογία του κατηγορουμένου και την εν γένει συζήτηση της υποθέσεως προέκυψε και το Δικαστήριο πείστηκε, ότι ο κατηγορούμενος έχει τελέσει τις πράξεις που του αποδίδει το κατηγορητήριο και πρέπει να κηρυχθεί ένοχος με ελαφρυντικά κατ’άρθρ. 84 2β Π.Κ. διότι: ενώ είναι αλλοδαπός και είχε απελαθεί με την υπ’αριθμ. (…) απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Ιωαννίνων για παράνομη είσοδο στην Ελληνική Επικράτεια στις 2.10.1999, με την οποία είχε καταδικασθεί σε φυλάκιση 3 μηνών και είχε ανασταλεί η εκτέλεση της ποινής επ’ αόριστο, κατελήφθη στην Αθήνα στις 10.01.08 να έχει επανεισέλθει στη χώρα παράνομα. Θα πρέπει όμως να του αναγνωρισθεί το ελαφρυντικό του άρθρου 84 παρ. 2...

Το παρόν περιεχόμενο είναι συνδρομητικό και πλήρως προσβάσιμο μόνο στους συνδρομητές του περιοδικού.

  • Εάν είστε συνδρομητής παρακαλώ συνδεθείτε εδώ.
  • Εάν θέλετε να γίνετε συνδρομητής αγοραστε το έργο και αποκτήστε πλήρη δικαιώματα πρόσβασης
  • Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα για το πως μπορείτε να γίνετε συνδρομητής στην Ψηφιακή Νομική Βιβλιοθήκη nbonline.gr επικοινωνήστε μαζί μας με email ή τηλεφωνικώς.