ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ «ΚΟΙΝΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ Ε.Ε.»

ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ

Τεύχος 2/2009, Ιανουάριος

Περιοδική έκδοση νομολογίας, νομοθεσίας, αρθρογραφίας & επικαιρότητας της Ένωσης Δικαίου Αλλοδαπών και Μετανάστευσης (ΕΔΑΜ)

Εκδίδεται από το 2008 - Τετραμηνιαία έκδοση

Θεματολογία νέων άρθρων;

Αν έχετε κάποια ιδέα πατήστε εδώ

Αν έχετε κάποια ερώτηση ή ένα άρθρο για δημοσίευση

πατήστε εδώ

Απόσπασμα

Η Ένωση και το περιοδικό «Επιθεώρηση Μεταναστευτικού Δικαίου» αναλαμβάνουν την πρωτοβουλία για την οργάνωση και συνδιοργάνωση ημερίδων, διημερίδων και σεμιναρίων, σχετικά με το μεταναστευτικό δίκαιο, με δικηγορικούς συλλόγους, την Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος και την Ένωση Διοικητικών Δικαστών. Με αυτόν τον τρόπο ανοίγει ένας επιστημονικός διάλογος μεταξύ εισαγγελικών, δικαστικών λειτουργών και δικηγόρων, που στόχο έχει, αφενός την ανταλλαγή απόψεων σε θέματα μεταναστευτικού δικαίου, καθώς και τη διατύπωση κοινών συμπερασμάτων στα θέματα αυτά, αφετέρου δε, τη θωράκιση του υπάρχοντος θεσμικού πλαισίου, που θα πρέπει να είναι από όλους σεβαστό, ιδιαίτερα δε από τους αλλοδαπούς συμπολίτες μας. Tο περιοδικό μας έχει ενεργό ρόλο στις Ημερίδες αυτές, αφού θα δημοσιεύσει περιλήψεις των εισηγήσεων και τα τελικά συμπεράσματα των συνεδριάσεων. Στο πλαίσιο της ημερίδας για την «Κοινή Μεταναστευτική Πολιτική της Ε.Ε.» που διοργανώθηκε την 27 Νοεμβρίου 2008 από την Ένωση Δικαίου Αλλοδαπών και Μετανάστευσης και το περιοδικό της Επιθεώρησης Μεταναστευτικού Δικαίου υπό την αιγίδα του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών αναπτύχθηκαν τέσσερις πολύ ενδιαφέρουσες θεματικές ενότητες. Στο παρόν τεύχος μας παραθέτουμε περιλήψεις και συμπεράσματα των εισηγήσεων αυτών. Ι. Η πρώτη εισήγηση με τίτλο «Κοινή Ευρωπαϊκή Μεταναστευτική Πολιτική: μια γενική επισκόπηση» αναπτύχθηκε από τη Δήμητρα Μιμηκοπούλου, Δικηγόρο Αθηνών και επιστημονική σύμβουλο Global Forum on Migration and Development 2009...

Το παρόν περιεχόμενο είναι συνδρομητικό και πλήρως προσβάσιμο μόνο στους συνδρομητές του περιοδικού.

  • Εάν είστε συνδρομητής παρακαλώ συνδεθείτε εδώ.
  • Εάν θέλετε να γίνετε συνδρομητής αγοραστε το έργο και αποκτήστε πλήρη δικαιώματα πρόσβασης
  • Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα για το πως μπορείτε να γίνετε συνδρομητής στην Ψηφιακή Νομική Βιβλιοθήκη nbonline.gr επικοινωνήστε μαζί μας με email ή τηλεφωνικώς.