ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΦΟΡΟΥΜ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ

ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ

Τεύχος 2/2009, Ιανουάριος

Περιοδική έκδοση νομολογίας, νομοθεσίας, αρθρογραφίας & επικαιρότητας της Ένωσης Δικαίου Αλλοδαπών και Μετανάστευσης (ΕΔΑΜ)

Εκδίδεται από το 2008 - Τετραμηνιαία έκδοση

Θεματολογία νέων άρθρων;

Αν έχετε κάποια ιδέα πατήστε εδώ

Αν έχετε κάποια ερώτηση ή ένα άρθρο για δημοσίευση

πατήστε εδώ

Απόσπασμα

Επιμέλεια Δήμητρα Μιμηκοπούλου, Δικηγόρος, επιστημονική σύμβουλος Global Forum on Migration and Development 2009 Ήδη από το 1994 η μετανάστευση εμφανίζεται ως θεματικό αντικείμενο στα διεθνή και περιφερειακά πλαίσια διαλόγου. Συγκεκριμένα, το 1994 διοργανώθηκε στο πλαίσιο των Ηνωμένων Εθνών το Διεθνές Συνέδριο για τον Πληθυσμό και την Ανάπτυξη στο Κάιρο, στο οποίο εκπονήθηκε ένα 20ετές Σχέδιο Δράσης με σκοπό την επιτάχυνση της ανάπτυξης στις αναπτυσσόμενες χώρες με τη συνεργασία των βιομηχανικών χωρών, την οικονομική βοήθειά τους, την αυξανόμενη συμμετοχή των αναπτυσσόμενων χωρών στις διεθνείς αγορές με σκοπό την δημιουργία ενός εσωτερικού πλαισίου υποστηριζόμενης οικονομικής ανάπτυξης με έμφαση στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, το οποίο θα καταστήσει τη μετανάστευση μη αναγκαία [1] . Το 2003 [2] , θεσμοθετείται ο ‘Διάλογος Υψηλού Επιπέδου’(‘High Level Dialogue-HLD’) των Ηνωμένων Εθνών, ο οποίος το 2006 αφιερώνεται στη σχέση της διεθνούς μετανάστευσης με την ανάπτυξη. Ενώ στο Σχέδιο Δράσης του Καΐρου σκοπό αποτέλεσε το να καταστεί η παραμονή στη χώρα προέλευσης, δυνατή και βιώσιμη επιλογή για τον καθένα, στο ‘Διάλογο Υψηλού Επιπέδου’ αναγνωρίζονται οι πραγματικές διαστάσεις της διεθνούς μετανάστευσης και αναζητούνται τρόποι για να δοθεί ώθηση στην ανάπτυξη [3] . Στο διάλογο, οργανώνονται τέσσερις στρογγυλές τράπεζες με τα ακόλουθα θέματα: 1) τις συνέπειες της διεθνούς μετανάστευσης στην...

Το παρόν περιεχόμενο είναι συνδρομητικό και πλήρως προσβάσιμο μόνο στους συνδρομητές του περιοδικού.

  • Εάν είστε συνδρομητής παρακαλώ συνδεθείτε εδώ.
  • Εάν θέλετε να γίνετε συνδρομητής αγοραστε το έργο και αποκτήστε πλήρη δικαιώματα πρόσβασης
  • Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα για το πως μπορείτε να γίνετε συνδρομητής στην Ψηφιακή Νομική Βιβλιοθήκη nbonline.gr επικοινωνήστε μαζί μας με email ή τηλεφωνικώς.