ΕΔΔΑ 27 Απριλίου 2006 Υπόθεση MOHD κατά ΕΛΛΑΔΑΣ

ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ

Τεύχος 3/2009, Ιούνιος

Περιοδική έκδοση νομολογίας, νομοθεσίας, αρθρογραφίας & επικαιρότητας της Ένωσης Δικαίου Αλλοδαπών και Μετανάστευσης (ΕΔΑΜ)

Εκδίδεται από το 2008 - Τετραμηνιαία έκδοση

Θεματολογία νέων άρθρων;

Αν έχετε κάποια ιδέα πατήστε εδώ

Αν έχετε κάποια ερώτηση ή ένα άρθρο για δημοσίευση

πατήστε εδώ

Απόσπασμα

Κράτηση αλλοδαπού μετά από πρωτόδικη καταδίκη του ενώ είχε ασκήσει έφεση η οποία είχε ανασταλτικό αποτέλεσμα επί της ποινής του - Παραβίαση του άρθρ. 5 παρ. 1 Ε.Σ.Δ.Α. λόγω στέρησης της ελευθερίας αλλοδαπού χωρίς νόμιμο έρεισμα αρχικά για χρονικό διάστημα 7 ημερών πριν την έκδοση πράξης απέλασης και στη συνέχεια για χρονικό διάστημα 8 ημερών παρόλο που αποφασίστηκε προσωρινή διαταγή αναστολής εκτέλεσης της πράξης απέλασης - η «κανονικότητα» της κράτησης και της τήρησης της νόμιμης διαδικασίας παραπέμπει στην τήρηση των κανόνων ουσίας και διαδικασίας σύμφωνα με την εθνική νομοθεσία ενώ ο επικαλούμενος νόμος θα πρέπει να βρίσκεται σε συμφωνία με την αρχή του κράτους δικαίου όντας προβλέψιμος και συγκεκριμένος ώστε να προστατεύεται το άτομο από την αυθαιρεσίαΠρόεδρος: Λ. Λουκαϊδης Κ.Λ. ΡΟΖΑΚΗΣ, F. TULKENS, Ν. VAJIZ, Α. KOVLER, D. SPIELMANN, S.E. JEBENS, δικαστές, Δικηγόροι: Β. Παπαδόπουλος (προσφεύγοντος), Σ. Σπυρόπουλος (πάρεδρος ΝΣΚ) [Επιμέλεια - μετάφραση: Κορκονικήτα Ελένη, Πουλαράκης Ευστάθιος} [...] ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ Ι. ΟΙ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΤΗΣ ΥΠΟΘΕΣΗΣ 8. Ο προσφεύγων γεννήθηκε το 1971 και κατοικεί στην Αθήνα. 9. Στις 3 Δεκεμβρίου του 2000, ο προσφεύγων, κάτοχος εν ισχύ άδειας διαμονής, συνελήφθη ενώ πωλούσε πλαστά CD. Στις Δεκεμβρίου του 2000, το Πλημμελειοδικείο Αθηνών τον καταδίκασε σε ποινή φυλάκισης 4 μηνών...

Το παρόν περιεχόμενο είναι συνδρομητικό και πλήρως προσβάσιμο μόνο στους συνδρομητές του περιοδικού.

  • Εάν είστε συνδρομητής παρακαλώ συνδεθείτε εδώ.
  • Εάν θέλετε να γίνετε συνδρομητής αγοραστε το έργο και αποκτήστε πλήρη δικαιώματα πρόσβασης
  • Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα για το πως μπορείτε να γίνετε συνδρομητής στην Ψηφιακή Νομική Βιβλιοθήκη nbonline.gr επικοινωνήστε μαζί μας με email ή τηλεφωνικώς.