ΣτΕ 22/2009 Δ΄ Τμ.

ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ

Τεύχος 3/2009, Ιούνιος

Περιοδική έκδοση νομολογίας, νομοθεσίας, αρθρογραφίας & επικαιρότητας της Ένωσης Δικαίου Αλλοδαπών και Μετανάστευσης (ΕΔΑΜ)

Εκδίδεται από το 2008 - Τετραμηνιαία έκδοση

Θεματολογία νέων άρθρων;

Αν έχετε κάποια ιδέα πατήστε εδώ

Αν έχετε κάποια ερώτηση ή ένα άρθρο για δημοσίευση

πατήστε εδώ

Απόσπασμα

Απόρριψη αίτησης χορήγησης θεώρησης εισόδου σε σύζυγο ελληνίδας - Διάκριση θεώρησης βραχείας διαμονής (θεώρηση «Σέvγκεν» και θεώρησης μακράς διαμονής (εθνική θεώρηση) - Η αίτηση ακύρωσης, στρεφόμενη κατά πράξης που απέρριψε αίτημα χορήγησης θεώρησης εισόδου στην Ελλάδα, η οποία εκδόθηκε κατ’ εφαρμογή διατάξεων του κοινοτικού δικαίου, υπάγεται στην αρμοδιότητα του Συμβουλίου της Επικρατείας - Η επίκληση του υφισταμένου γάμου και της ανάγκης διασφάλισης της κοινής διαβίωσης των συζύγων στην Ελλάδα αποτελεί τεκμήριο ότι το αίτημα αφορά στη χορήγηση θεώρησης μακράς διαμονής (εθνικής θεώρησης), το οποίο, κρίνεται επί τη βάσει των σχετικών εθνικών διατάξεων - Προκειμένου το αίτημα να έχει ως αντικείμενο τη χορήγηση θεώρησης Σένγκεν και να κριθεί ως τέτοιο πρέπει τούτο να προκύπτει είτε από το περιεχόμενο του εν λόγω αιτήματος, είτε από την ρητώς δηλωθείσα βούληση του αιτουμένου τη θεώρηση αλλοδαπού, είτε από το σύνολο των περιστάσεων.Προεδρεύων: Π. Πικραμμένος, Αντιπρόεδρος, σε αναπλήρωση του Προέδρου του Τμήματος και της αναπληρώτριας Προέδρου, που είχαν κώλυμα Σύμβουλοι: Π. Κοτσώνης, Δ. Γρατσίας, Η. Τσακόπουλος. Πάρεδροι: Η. Μάζος, Ο. Νικολαράκου. Εισηγητής: Δ. Γρατσίας. Δικηγόροι: Στ. Σπυρόπουλος (Πάρεδρος ΝΣΚ), Κων/νος Μπουντούνης. (...) Επειδή ζητείται, με την αίτηση αυτήν, η ακύρωση της πράξεως ... /31.12.2007 της Γενικής Προξένου της Ελλάδος στο Κάιρο, με την οποία, κατ’...

Το παρόν περιεχόμενο είναι συνδρομητικό και πλήρως προσβάσιμο μόνο στους συνδρομητές του περιοδικού.

  • Εάν είστε συνδρομητής παρακαλώ συνδεθείτε εδώ.
  • Εάν θέλετε να γίνετε συνδρομητής αγοραστε το έργο και αποκτήστε πλήρη δικαιώματα πρόσβασης
  • Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα για το πως μπορείτε να γίνετε συνδρομητής στην Ψηφιακή Νομική Βιβλιοθήκη nbonline.gr επικοινωνήστε μαζί μας με email ή τηλεφωνικώς.