ΣτΕ 1654/2008 (Δ΄ Τμ).

ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ

Τεύχος 3/2009, Ιούνιος

Περιοδική έκδοση νομολογίας, νομοθεσίας, αρθρογραφίας & επικαιρότητας της Ένωσης Δικαίου Αλλοδαπών και Μετανάστευσης (ΕΔΑΜ)

Εκδίδεται από το 2008 - Τετραμηνιαία έκδοση

Θεματολογία νέων άρθρων;

Αν έχετε κάποια ιδέα πατήστε εδώ

Αν έχετε κάποια ερώτηση ή ένα άρθρο για δημοσίευση

πατήστε εδώ

Απόσπασμα

Έκδοση αλλοδαπού - Αίτηση ακύρωσης απόφασης του Υπουργού Δικαιοσύνης, που διατάσσει κατά διακριτική ευχέρεια την έκδοση αλλοδαπού - Απαράδεκτοι οι λόγοι ακύρωσης αναγόμενοι σε ζητήματα επί των οποίων γνωμοδότησαν τα δικαστικά όργανα, πριν την έκδοση της υπουργικής απόφασης καθώς και λόγοι ακύρωσης αναγόμενοι σε ζητήματα η κρίση των οποίων έχει ανατεθεί κατά νόμο στα εν λόγω δικαστικά όργανα, ενώπιον των οποίων ο εκζητούμενος είχε δικαίωμα παράστασηςΠρόεδρος: Μ. Βροντάκης, Αντιπρόεδρος, Σύμβουλοι: Δ. Πετρούλιας, Π. Κοτσώνης, Πάρεδροι: Η. Μάζος, Ο. Νικολαράκου, Εισηγητής: Η. Μάζος. Δικηγόροι: Στ. Αφένδρας. (...) 1. Επειδή, με την υπό κρίση αίτηση, για την άσκηση της οποίας έχει καταβληθεί το νόμιμο παράβολο (υπ’ αριθμ. «». ειδικά γραμμάτια παραβόλου); ζητείται η ακύρωση της απόφασης .../ΦΕΑ ... /25-6-2007 του υπουργού Δικαιοσύνης περί εκδόσεως του αιτούντος στις αλβανικές αρχές. 2. Επειδή, η έκδοση στην Αλβανία των καταδιωκομένων για εγκλήματα ή καταζητουμένων προκειμένου να εκτίσουν ποινή, διέπεται από την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Εκδόσεως της 13ης Δεκεμβρίου 1957, η οποία κυρώθηκε από την Ελλάδα (ν. 4165/1961, ΦΕΚ Α΄ 75, άρθρο 1) και από την Αλβανία με έναρξη ισχύος από 17.8.1998 (βλ Άρειος Πάγος, σε συμβούλιο, 576/2007). Συμπληρωματικώς, για τη ρύθμιση ζητημάτων, για τα οποία δεν προβλέπει η ως άνω Διεθνής Σύμβαση, εφαρμόζεται ο Κώδικας Ποινικής...

Το παρόν περιεχόμενο είναι συνδρομητικό και πλήρως προσβάσιμο μόνο στους συνδρομητές του περιοδικού.

  • Εάν είστε συνδρομητής παρακαλώ συνδεθείτε εδώ.
  • Εάν θέλετε να γίνετε συνδρομητής αγοραστε το έργο και αποκτήστε πλήρη δικαιώματα πρόσβασης
  • Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα για το πως μπορείτε να γίνετε συνδρομητής στην Ψηφιακή Νομική Βιβλιοθήκη nbonline.gr επικοινωνήστε μαζί μας με email ή τηλεφωνικώς.