ΣτΕ 546/2008 Δ΄ Τμ.

ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ

Τεύχος 3/2009, Ιούνιος

Περιοδική έκδοση νομολογίας, νομοθεσίας, αρθρογραφίας & επικαιρότητας της Ένωσης Δικαίου Αλλοδαπών και Μετανάστευσης (ΕΔΑΜ)

Εκδίδεται από το 2008 - Τετραμηνιαία έκδοση

Θεματολογία νέων άρθρων;

Αν έχετε κάποια ιδέα πατήστε εδώ

Αν έχετε κάποια ερώτηση ή ένα άρθρο για δημοσίευση

πατήστε εδώ

Απόσπασμα

Απέλαση - Μη επαρκώς αιτιολογημένη η πράξη απέλασης καθόσον αρκείται στην επίκληση ποινικής καταδίκης, χωρίς να διατυπώνεται ειδικά αιτιολογημένη κρίση περί της επικινδυνότητας του αλλοδαπού για τη δημόσια τάξη και ασφάλεια, ύστερα από αξιολόγηση της προσωπικότητάς του, με συνεκτίμηση της εν λόγω ποινικής καταδίκης καθώς και κάθε άλλου πρόσφορου στοιχείου (...)Προεδρεύουσα:Α. Τσαμπάση, Αντπτρόεδρος, σε αναπλήρωση του Προέδρου του Τμήματος, που είχε κώλυμα. Σύμβουλοι: Α. Χριστοφορίδου, Δ. Γρατσίας. Πάρεδροι.: Η. Μάζος, Μ. Αθανασοπούλου. Εισηγητής: Μ. Αθανασοπούλου. Δικηγόροι: Α. Ανδρουλιδάκης (Πάρεδρος ΝΣΚ), Δ. Καραβίδας. 2. Επειδή, με την κρινόμενη έφεση ζητείται εμπροθέσμως και εν γένει παραδεκτώς η εξαφάνιση της .. /2005 αποφάσεως του Διοικητικού Πρωτοδικείου Βόλου, με την οποία απερρίφθη αίτηση ακυρώσεως του ήδη εκκαλούντος κατά α) της ... /13.1.2003 αποφάσεως του Αστυνομικού Διευθυντή Μαγνησίας, με την οποία διατάχθηκε η απέλασή του από τη χώρα και β) της απορριπτικής της από ... διοικητικής προσφυγής τού και μόνης παραδεκτώς προσβαλλόμενης, υπ’ αριθμ. .... /5.2.2003 αποφάσεως του Γενικού Γραμματέα Περιφέρειας Θεσσαλίας. 3. Επειδή, το άρθρο 44 του ν. 2910/2001 με τίτλο «Είσοδος και παραμονή αλλοδαπών στην Ελληνική Επικράτεια ...» (Α΄ 91) προβλέπει ότι «1. Η διοικητική απέλαση αλλοδαπού επιτρέπεταί αν: α) Έχει καταδικασθεί τελεσίδικα σε ποινή στερητική της ελευθερίας τουλάχιστον ενός έτους ή, ανεξαρτήτως...

Το παρόν περιεχόμενο είναι συνδρομητικό και πλήρως προσβάσιμο μόνο στους συνδρομητές του περιοδικού.

  • Εάν είστε συνδρομητής παρακαλώ συνδεθείτε εδώ.
  • Εάν θέλετε να γίνετε συνδρομητής αγοραστε το έργο και αποκτήστε πλήρη δικαιώματα πρόσβασης
  • Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα για το πως μπορείτε να γίνετε συνδρομητής στην Ψηφιακή Νομική Βιβλιοθήκη nbonline.gr επικοινωνήστε μαζί μας με email ή τηλεφωνικώς.