ΔΠρΠειρ 3/2008 (6ο)

ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ

Τεύχος 3/2009, Ιούνιος

Περιοδική έκδοση νομολογίας, νομοθεσίας, αρθρογραφίας & επικαιρότητας της Ένωσης Δικαίου Αλλοδαπών και Μετανάστευσης (ΕΔΑΜ)

Εκδίδεται από το 2008 - Τετραμηνιαία έκδοση

Θεματολογία νέων άρθρων;

Αν έχετε κάποια ιδέα πατήστε εδώ

Αν έχετε κάποια ερώτηση ή ένα άρθρο για δημοσίευση

πατήστε εδώ

Απόσπασμα

Ανάκληση άδειας εργασίας - επιτρεπτή η ανάκληση για εσφαλμένη αντίληψη σχετικά με τη συνδρομή των πραγματικών περιστατικών που αποτέλεσαν την προϋπόθεση της έκδοσής της ενώ είναι ανεπίτρεπτη η ανάκληση λόγω εσφαλμένης εκτίμησης των πραγματικών περιστατικών - εύλογος χρόνος - πρέπει να λαμβάνονται υποχρεωτικά υπόψη από τη Διοίκηση οι πραγματικές καταστάσεις από τις οποίες απέρρευσαν δικαιώματα υπέρ των διοικουμένων οι οποίοι υπολογίζουν εύλογα στη διατήρησή τους - υποχρέωση της Διοίκησης κατά την άσκηση της διακριτικής της ευχέρειας να επιλέγει το ηπιότερο μέτρο για την εξυπηρέτηση του επιδιωκόμενου σκοπού - απαγορεύεται η κύρωση για το διοικούμενο που ενήργησε κατόπιν εσφαλμένης υπόδειξης της ΔιοίκησηςΔικαστές: Παναγιώτης Τσεβάς, Πρόεδρος Πρωτοδικών Διοικητικών Δικαστηρίων, Βασιλική Δρακονταειδή, και Ανδρέας Σταυρόπουλος, Εισηγητής, Πρωτοδίκες Διοικητικών Δικαστηρίων. Βασίλειος Τσακίρης, Δικαστικός Αντιπρόσωπος του ΝΣΚ (...) Επειδή στο άρθρο 20 παρ. 2 του Συντάγματος ορίζεται ότι «το δικαίωμα προηγούμενης ακρόασης του ενδιαφερομένου ισχύει και για κάθε διοικητική ενέργεια ή μέτρο που λαμβάνεται σε βάρος των δικαιωμάτων ή συμφερόντων του», στο δε άρθρο 6 του Κώδικα Διοικητικής Διαδικασίας, που κυρώθηκε με το άρθρο πρώτο του Ν. 2690/1999 (ΦΕΚ 45 Α) ρυθμίζεται, όπως αναφέρεται και στην οικεία εισηγητική έκθεση, η άσκηση του ως άνω συνταγματικά κατοχυρωμένου δικαιώματος και ειδικώτερα στην παρ. 1, το εν λόγω...

Το παρόν περιεχόμενο είναι συνδρομητικό και πλήρως προσβάσιμο μόνο στους συνδρομητές του περιοδικού.

  • Εάν είστε συνδρομητής παρακαλώ συνδεθείτε εδώ.
  • Εάν θέλετε να γίνετε συνδρομητής αγοραστε το έργο και αποκτήστε πλήρη δικαιώματα πρόσβασης
  • Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα για το πως μπορείτε να γίνετε συνδρομητής στην Ψηφιακή Νομική Βιβλιοθήκη nbonline.gr επικοινωνήστε μαζί μας με email ή τηλεφωνικώς.