ΔΠρΑθ 17004/2007 (10ο Τμ)

ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ

Τεύχος 3/2009, Ιούνιος

Περιοδική έκδοση νομολογίας, νομοθεσίας, αρθρογραφίας & επικαιρότητας της Ένωσης Δικαίου Αλλοδαπών και Μετανάστευσης (ΕΔΑΜ)

Εκδίδεται από το 2008 - Τετραμηνιαία έκδοση

Θεματολογία νέων άρθρων;

Αν έχετε κάποια ιδέα πατήστε εδώ

Αν έχετε κάποια ερώτηση ή ένα άρθρο για δημοσίευση

πατήστε εδώ

Απόσπασμα

Απόρριψη χορήγησης ΕΔΤΟ λόγω υποβολής πλαστής θεώρησης εισόδου - η υποβολή κατά την αίτηση επανεξέτασης νέας θεώρησης εισόδου κλονίζει την αιτιολογία της μη συνδρομής των νόμιμων προϋποθέσεων για την απόκτηση του ΕΔ ΤΟ - ανεπαρκής η αιτιολογία περί συνδρομής λόγων δημόσιας τάξης εφόσον δεν υφίσταται καταδικαστική απόφαση ούτε υπάρχει αναφορά στους ειδικότερους λόγους που εκτίμησε η Διοίκηση κατά την άσκηση της διακριτικής της ευχέρειας που μπορεί να καθιστούν τον αιτούντα επικίνδυνο για τη δημόσια τάξηΔικαστές: Άννα Μαυρομουστάκη, Πρόεδρος Πρωτοδικών Δ.Δ., Ελένη Ποδόλη, Νικολίτσα Π. Αναγνωστοπούλου, Πρωτοδίκες Δ.Δ., Δικηγόροι: Χρύσανθος Μπόβολος, Γεώργιος Καφίρης (Δικαστικός Αντιπρόσωπος ΝΣΚ) (...) Επειδή, με την κρινόμενη αίτηση, για την άσκηση της οποίας καταβλήθηκε το προβλεπόμενο από το άρθρο 36 του Π.δ. 18/1989 παράβολο, επιδιώκεται, παραδεκτώς και κατ’ εκτίμηση του περιεχομένου της, η ακύρωση της ...... /17.12.2004 απόφασης του Διευθυντή της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, με την οποία απορρίφθηκε προσφυγή του αιτούντος κατά της ..... /28.5.2004 απόφασης του Διοικητή του Τμήματος Αλλοδαπών Αθηνών. Με την τελευταία αυτή απόφαση απορρίφθηκε αίτημά του για τη χορήγηση Ειδικού Δελτίου Ταυτότητας Ομογενούς (ΕΔΤΟ). Επειδή, με τη διάταξη του άρθρου 17 παρ.4 του ν. 1975/1991 (ΦΕΚ Α 184), η οποία διατηρήθηκε σε ισχύ και μετά την ισχύ του ν. 2910/2001 (ΦΕΚ Α 91)...

Το παρόν περιεχόμενο είναι συνδρομητικό και πλήρως προσβάσιμο μόνο στους συνδρομητές του περιοδικού.

  • Εάν είστε συνδρομητής παρακαλώ συνδεθείτε εδώ.
  • Εάν θέλετε να γίνετε συνδρομητής αγοραστε το έργο και αποκτήστε πλήρη δικαιώματα πρόσβασης
  • Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα για το πως μπορείτε να γίνετε συνδρομητής στην Ψηφιακή Νομική Βιβλιοθήκη nbonline.gr επικοινωνήστε μαζί μας με email ή τηλεφωνικώς.