ΣτΕ (Συμβ) 222/2008

ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ

Τεύχος 3/2009, Ιούνιος

Περιοδική έκδοση νομολογίας, νομοθεσίας, αρθρογραφίας & επικαιρότητας της Ένωσης Δικαίου Αλλοδαπών και Μετανάστευσης (ΕΔΑΜ)

Εκδίδεται από το 2008 - Τετραμηνιαία έκδοση

Θεματολογία νέων άρθρων;

Αν έχετε κάποια ιδέα πατήστε εδώ

Αν έχετε κάποια ερώτηση ή ένα άρθρο για δημοσίευση

πατήστε εδώ

Απόσπασμα

Πολιτικό Άσυλο - Διακοπή εξέτασης του αιτήματος ασύλου καθόσον ο αιτών εγκατέλειψε τη δηλωθείσα διεύθυνση χωρίς να ζητήσει άδεια ή να ενημερώσει τις αρμόδιες αρχές - Δεκτή η αναστολή υπό τον όρο ότι, εντός 10 ημερών από την κοινοποίησή της, ο αιτών οφείλει να δηλώσει ή να επιβεβαιώσει την αρχικώς δηλωθείσα διεύθυνση κατοικίας του και το συγκεκριμένο διαμέρισμα στο οποίο διαμένει στις αρμόδιες αρχές.Πρόεδρος: Μ. Βροντάκης, Αvrιπρόεδρος Σύμβουλοι: Αικ. Χριστοφορίδου Πάρεδροι: Μ. Σωτηροπούλου Εισηγητής: Μ. Σωτηροπούλου Δικηγόροι: Στ. Αφένδρας. (...) 2. Επειδή, όπως προκύπτει από τα στοιχεία του φακέλου, ο αιτών, υπήκοος Μπανγκλαντές, εισήλθε στη χώρα λάθρα στις .. /5/2006 και στις .. /11/2006 υπέβαλε αίτημα να αναγνωρισθεί ως πρόσφυγας. Το αίτημα απερρίφθη με την απόφαση ... /6.12.2006 του Προϊσταμένου Κλάδου Ασφάλειας και Τάξης. με την «αιτιολογία ότι δεν προέκυψε ότι ο αιτών υπέστη ατομική δίωξη για λόγους φυλής, θρησκείας, εθνικότητας. κοινωνικής τάξης ή πολιτικών πεποιθήσεων. Κατά της πράξης αυτής, ο αιτών άσκησε προσφυγή, επικαλούμενος «βάσιμο και δικαιολογημένο φόβο δίωξης στη χώρα καταγωγής του». Στη συνέχεια, προκειμένου να ειδοποιηθεί ο αιτών για την ημερομηνία συνεδρίασης της Γνωμοδοτικής Επιτροπής Ασύλου. μετέβη αστυνομικός στη δηλωθείσα από τον αιτούντα διεύθυνση (...., στο Περιστέρι) για να του επιδώσει τη σχετική κλήση, όμως, όπως βεβαιώνει...

Το παρόν περιεχόμενο είναι συνδρομητικό και πλήρως προσβάσιμο μόνο στους συνδρομητές του περιοδικού.

  • Εάν είστε συνδρομητής παρακαλώ συνδεθείτε εδώ.
  • Εάν θέλετε να γίνετε συνδρομητής αγοραστε το έργο και αποκτήστε πλήρη δικαιώματα πρόσβασης
  • Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα για το πως μπορείτε να γίνετε συνδρομητής στην Ψηφιακή Νομική Βιβλιοθήκη nbonline.gr επικοινωνήστε μαζί μας με email ή τηλεφωνικώς.