ΑΠ 85/2008 (Ε΄ Ποινικό Τμήμα)

ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ

Τεύχος 3/2009, Ιούνιος

Περιοδική έκδοση νομολογίας, νομοθεσίας, αρθρογραφίας & επικαιρότητας της Ένωσης Δικαίου Αλλοδαπών και Μετανάστευσης (ΕΔΑΜ)

Εκδίδεται από το 2008 - Τετραμηνιαία έκδοση

Θεματολογία νέων άρθρων;

Αν έχετε κάποια ιδέα πατήστε εδώ

Αν έχετε κάποια ερώτηση ή ένα άρθρο για δημοσίευση

πατήστε εδώ

Απόσπασμα

Μεταφορά στο εσωτερικό αλλοδαπών χωρίς δικαίωμα εισόδου - Για την πλήρωση της υποκειμενικής υπόστασης απαιτείται άμεσος ή ενδεχόμενος δόλος - Η αιτιολογία πρέπει να περιλαμβάνει την εθνικότητα των τεσσάρων μεταφερομένων αλλοδαπών, το λόγο για τον οποίο οι αλλοδαποί στερούντο δικαιώματος εισόδου στο ελληνικό έδαφος καθώς και τα πραγματικά περιστατικά τα οποία θεμελιώνουν τη γνώση του κατηγορούμενου ότι οι αλλοδαποί δεν είχαν δικαίωμα εισόδου στη χώρα.Πρόεδρος: Ηρακλής Κωνσταντινίδης, Αντιπρόεδρος Αρείου Πάγου Δικαστές: Κωνσταντίνος Κούκλης, Ελευθέριος Νικολόπουλος και Βιολέπα Κυτέα, Αρεοπαγίτες. Εισηγητής: Αναστάσιος Λιανός, Αρεοπαγίτης. Δικηγόρος αναιρεσείοντος - κατηγορουμένου: Νικόλαος Κυπριώτης. (...) 1.- Κατά τη διάταξη του άρθρου 55 παρ. 1 του ν. 2910/2001, όπως ισχύει μετά την αντικατάστασή της με το άρθρο 37 του ν. 3153/2003 (ΦΕΚ Α΄ 53/19.6.2003) «... οδηγοί κάθε είδους μεταφορικού μέσου, που μεταφέρουν από το εξωτερικό στην Ελλάδα αλλοδαπούς που δεν έχουν δικαίωμα εισόδου στο ελληνικό έδαφος ή στους οποίους έχει απαγορευθεί η είσοδος για οποιαδήποτε αιτία, καθώς και αυτοί που τους προωθούν στο εσωτερικό της χώρας, ή διευκολύνουν τη μεταφορά ή την προώθησή τους, ή εξασφαλίζουν σε αυτούς κατάλυμα για απόκρυψη, τιμωρούνται α) με φυλάκιση τουλάχιστον ενός έτους και χρηματική ποινή πέντε χιλιάδων (5.000) έως είκοσι χιλιάδων (20.000) ευρώ για κάθε μεταφερόμενο πρόσωπο, β) με φυλάκιση...

Το παρόν περιεχόμενο είναι συνδρομητικό και πλήρως προσβάσιμο μόνο στους συνδρομητές του περιοδικού.

  • Εάν είστε συνδρομητής παρακαλώ συνδεθείτε εδώ.
  • Εάν θέλετε να γίνετε συνδρομητής αγοραστε το έργο και αποκτήστε πλήρη δικαιώματα πρόσβασης
  • Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα για το πως μπορείτε να γίνετε συνδρομητής στην Ψηφιακή Νομική Βιβλιοθήκη nbonline.gr επικοινωνήστε μαζί μας με email ή τηλεφωνικώς.