ΤρΠλημΑθ 3054/2008

ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ

Τεύχος 3/2009, Ιούνιος

Περιοδική έκδοση νομολογίας, νομοθεσίας, αρθρογραφίας & επικαιρότητας της Ένωσης Δικαίου Αλλοδαπών και Μετανάστευσης (ΕΔΑΜ)

Εκδίδεται από το 2008 - Τετραμηνιαία έκδοση

Θεματολογία νέων άρθρων;

Αν έχετε κάποια ιδέα πατήστε εδώ

Αν έχετε κάποια ερώτηση ή ένα άρθρο για δημοσίευση

πατήστε εδώ

Απόσπασμα

Παράνομη επανείσοδος μετά από δικαστική απέλαση - Η επιβολή της χρηματικής ποινής αρκεί για να αποτρέψει τον κατηγορούμενο από το να τελέσει άλλες αξιόποινες πράξειςΠρόεδρος Πλημμελειοδικών: Κ. Καλλιγέρης, Πλημμελειοδίκης: Α. Μελισσινός, Δικαστική Πάρεδρος: Π.Τζανετή Εισαγγελέας: Ε. Τουλουπάκη (...) Από την κύρια αποδεικτική διαδικασία και τα έγγραφα των οποίων έγινε η ανάγνωση στο ακροατήριο και την εν γένει συζήτηση της υποθέσεως προέκυψε και το Δικαστήριο πείστηκε, ότι ο κατηγορούμενος έχει τελέσει τις πράξεις που του αποδίδει το κατηγορητήριο και πρέπει να κηρυχθεί ένοχος διότι αποδείχτηκε ότι στον αναφερόμενο στο κατηγορητήριο τόπο και χρόνο και συγκεκριμένα στην Αθήνα στις 26/08/07, όντας αλλοδαπός και αφού είχε απελαθεί από τη χώρα με την υπ’ αριθμόν ... /2003 απόφαση του Τριμελούς Πλημ/κείου Αθηνών, με την οποία είχε καταδικασθεί σε φυλάκιση πέντε (5) μηνών και είχε ανασταλεί η εκτέλεση της ποινής επ’ αόριστο, επανήλθε στη χώρα με πρόθεση, παράνομα. Η πράξη για την οποία κηρύχθηκε ένοχος ο κατηγορούμενος προβλέπεται και τιμωρείται από τις διατάξεις των άρθρων 26 παρ. 10,27 παρ. 1 και 99 παρ. 3-4 Π.Κ. Το Δικαστήριο λαμβάνοντας αφ’ ενός υπόψη του τη βαρύτητα του εγκλήματος που ο κατηγορούμενος έχει τελέσει και αφ’ ετέρου την προσωπικότητα του κατηγορουμένου, κρίνει ότι πρέπει να επιβληθεί σε βάρος...

Το παρόν περιεχόμενο είναι συνδρομητικό και πλήρως προσβάσιμο μόνο στους συνδρομητές του περιοδικού.

  • Εάν είστε συνδρομητής παρακαλώ συνδεθείτε εδώ.
  • Εάν θέλετε να γίνετε συνδρομητής αγοραστε το έργο και αποκτήστε πλήρη δικαιώματα πρόσβασης
  • Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα για το πως μπορείτε να γίνετε συνδρομητής στην Ψηφιακή Νομική Βιβλιοθήκη nbonline.gr επικοινωνήστε μαζί μας με email ή τηλεφωνικώς.