Διοικ Εφ του Παρισιού 08ΡΑ01546/26-06-09 (7ο τμ)

ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ

Τεύχος 4/2009, Σεπτέμβριος

Περιοδική έκδοση νομολογίας, νομοθεσίας, αρθρογραφίας & επικαιρότητας της Ένωσης Δικαίου Αλλοδαπών και Μετανάστευσης (ΕΔΑΜ)

Εκδίδεται από το 2008 - Τετραμηνιαία έκδοση

Θεματολογία νέων άρθρων;

Αν έχετε κάποια ιδέα πατήστε εδώ

Αν έχετε κάποια ερώτηση ή ένα άρθρο για δημοσίευση

πατήστε εδώ

Απόσπασμα

Διεθνής Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Παιδιού – Απόρριψη χορήγησης άδειας διαμονής σε μητέρα τέκνου που λαμβάνει ειδικευμένη ιατρική φροντίδα από ορισμένο τμήμα παιδιοψυχιατρικής κλινικής του Παρισιού – Το ανώτατο συμφέρον του παιδιού, η θεραπεία του οποίου δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί σε οποιοδήποτε κέντρο, απαιτεί την παρουσία δίπλα του της μητέρας του κατά τη διάρκεια της θεραπείας.Δικαστές κ. Μπαντί, Πρόεδρος, κ. Νταβίντ Ντάλ, εισηγητής Δικηγόροι: κα Ντε Λινιέρ, αντιπρόσωπος ΝΣΚ, μαίτρ Ντανταλέξ, δικηγόρος (…) Επειδή, με την από 12-10-2007 απόφασή του ο Αστυνομικός Διοικητής αρνήθηκε την χορήγηση άδειας διαμονής στην …… υπηκόου Ακτής Ελεφαντοστού καλώντας την να εγκαταλείψει το γαλλικό έδαφος. Επειδή το Διοικητικό Πρωτοδικείο του Παρισιού ακύρωσε την απόφαση του Αστυνομικού Διευθυντή με την εκκαλουμένη απόφαση με την αιτιολογία ότι έσφαλμένα εκτίμησε τις διατάξεις του άρθρ. 3-1 της Σύμβασης των Δικαιωμάτων του παιδιού της 26-01-1990 διότι αφενός το πρώτο παιδί της … η … κινδύνευε σοβαρά στη Χώρα καταγωγής της με κλειτοριδεκτομή και αφετέρου το δεύτερο παιδί της … που γεννήθηκε στη Γαλλία την 19-12-2002 εκδήλωσε προβλήματα που χρίζουν ειδικευμένη ιατρική βοήθεια. Επειδή, αν και είναι γνωστό ότι η κλειτοριδεκτομή είναι ακόμη και σήμερα διαδεδομένη στην Ακτή Ελεφαντοστού, τα έγγραφα που προσκόμισε η …. δεν δίνουν καμία πληροφορία σχετικά...

Το παρόν περιεχόμενο είναι συνδρομητικό και πλήρως προσβάσιμο μόνο στους συνδρομητές του περιοδικού.

  • Εάν είστε συνδρομητής παρακαλώ συνδεθείτε εδώ.
  • Εάν θέλετε να γίνετε συνδρομητής αγοραστε το έργο και αποκτήστε πλήρη δικαιώματα πρόσβασης
  • Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα για το πως μπορείτε να γίνετε συνδρομητής στην Ψηφιακή Νομική Βιβλιοθήκη nbonline.gr επικοινωνήστε μαζί μας με email ή τηλεφωνικώς.