ΤρΔΠρΑθ 5742/2008 (21ο τμήμα)

ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ

Τεύχος 4/2009, Σεπτέμβριος

Περιοδική έκδοση νομολογίας, νομοθεσίας, αρθρογραφίας & επικαιρότητας της Ένωσης Δικαίου Αλλοδαπών και Μετανάστευσης (ΕΔΑΜ)

Εκδίδεται από το 2008 - Τετραμηνιαία έκδοση

Θεματολογία νέων άρθρων;

Αν έχετε κάποια ιδέα πατήστε εδώ

Αν έχετε κάποια ερώτηση ή ένα άρθρο για δημοσίευση

πατήστε εδώ

Απόσπασμα

Άρνηση εισόδου λόγω προηγούμενης εγγραφής στον Εθνικό Κατάλογο Ανεπιθύμητων Αλλοδαπών και στο Σύστημα Πληροφοριών Σέγκεν (S.I.S) – Η εγγραφή του αιτούντος στον Ε.Κ.ΑΝ.Α. και στο S.I.S., ερειδόμενη στο άρθρο 1 (παρ. 1 περ. β΄) της 4000/2/7-α΄/2003 Κ.Υ.Α. (λόγοι δημόσιας τάξης και ασφάλειας), συνιστά πράξη διακριτικής ευχέρειας της διοίκησης και συνδέεται με υποκειμενική συμπεριφορά του αιτούντος και σύμφωνα με τον ουσιώδη τύπο της διαδικασίας απαιτεί την προηγούμενη κλήση του για ακρόασηΔικαστές: Αικατερίνη Σταυρίδου, Πρόεδρος Πρωτοδικών ΔΔ, Ιωάννης Πολυχρόνης, Ασημίνα Νικολακοπούλου, Πρωτοδίκες ΔΔ Δικηγόρος: Ιωάννης Αλαβάνος και Δημήτριος Λιακόπουλος, Δικαστικός Αντιπρόσωπος ΝΣΚ 1.Επειδή, με την κρινόμενη αίτηση, για την οποία καταβλήθηκε το νόμιμο παράβολο (βλ. τα … σειράς Α έντυπα παραβόλου) ζητείται παραδεκτώς η ακύρωση: α) της από 4-5-2005 πράξης του αρμοδίου για τον έλεγχο οργάνου του Τμήματος Ασφαλείας Αερολιμένα Αθηνών, περί αρνήσεως εισόδου του αιτούντος στη Χώρα και β) της ……2-11-2004 απόφασης του Διευθυντή της Διεύθυνσης Αλλοδαπών με την οποία αποφασίστηκε η εγγραφή του αιτούντος στον Εθνικό Κατάλογο Ανεπιθύμητων Αλλοδαπών και στο Σύστημα Πληροφοριών Σέγκεν (S.I.S) μέχρι την 1-11-2014. 2.Επειδή, στο άρθρο 20 παρ. 2 του ισχύοντος Συντάγματος ορίζεται ότι: «Το δικαίωμα της προηγούμενης ακρόασης του ενδιαφερομένου ισχύει και για κάθε διοικητική ενέργεια ή μέτρο που λαμβάνεται εις βάρος των δικαιωμάτων...

Το παρόν περιεχόμενο είναι συνδρομητικό και πλήρως προσβάσιμο μόνο στους συνδρομητές του περιοδικού.

  • Εάν είστε συνδρομητής παρακαλώ συνδεθείτε εδώ.
  • Εάν θέλετε να γίνετε συνδρομητής αγοραστε το έργο και αποκτήστε πλήρη δικαιώματα πρόσβασης
  • Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα για το πως μπορείτε να γίνετε συνδρομητής στην Ψηφιακή Νομική Βιβλιοθήκη nbonline.gr επικοινωνήστε μαζί μας με email ή τηλεφωνικώς.