ΣτΕ (Αναστ) 228/2008

ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ

Τεύχος 4/2009, Σεπτέμβριος

Περιοδική έκδοση νομολογίας, νομοθεσίας, αρθρογραφίας & επικαιρότητας της Ένωσης Δικαίου Αλλοδαπών και Μετανάστευσης (ΕΔΑΜ)

Εκδίδεται από το 2008 - Τετραμηνιαία έκδοση

Θεματολογία νέων άρθρων;

Αν έχετε κάποια ιδέα πατήστε εδώ

Αν έχετε κάποια ερώτηση ή ένα άρθρο για δημοσίευση

πατήστε εδώ

Απόσπασμα

Έφεση κατά απορριπτικής απόφασης Τριμελούς Διοικητικού Πρωτοδικείου λόγω μη νομιμοποίησης του υπογράφοντος το δικόγραφο δικηγόρου – Υποχρέωση του αιτούντος την ακύρωση ή του πληρεξουσίου δικηγόρου του να πληροφορούνται την ημερομηνία της δικασίμου της υπόθεσης από τη γραμματεία του αρμοδίου Δικαστηρίου – Απαράδεκτοι οι λόγοι έφεσης που αναφέρονται στις πλημμέλειες της πράξης και όχι στα σφάλματα της πρωτόδικης απόφασης.Δικαστές: Μ. Βροντάκης, Αντιπρόεδρος, Πρόεδρος Δ΄ Τμήματος, Ηρ. Τσακόπουλος, Σύμβουλος, Ηλ. Μάζος, Πάρεδρος. 1. Επειδή, για την άσκηση της κρινομένης αιτήσεως έχει καταβληθεί το νόμιμο παράβολο (υπ΄ αριθμ. …./2007 ειδικό γραμμάτιο παραβόλου). 2. Επειδή, με την υπ΄ αριθμ. … 9.9.2004 (και όχι από 10.9.2004, όπως, προφανώς εκ παραδρομής, αναγράφεται στο δικόγραφο της υπό κρίση αιτήσεως) απόφαση του Προϊσταμένου της Υποδιεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής διετάχθη η απέλαση του αιτούντος, αλλοδαπού αλβανικής ιθαγένειας, από τη χώρα και η εγγραφή του στον Εθνικό Κατάλογο Ανεπιθυμήτων Αλλοδαπών και στο Σύστημα Πληροφοριών SCHENGEN S.I.S. μέχρι τις 9.9.2010. Αίτηση ακυρώσεως της πράξεως αυτής απερρίφθη με την απόφαση …./2006 του Διοικητικού Πρωτοδικείου Αθηνών. Κατά της πρωτόδικης αυτής αποφάσεως ο αιτών άσκησε την από 14.12.2007 έφεση, για την οποία ορίσθηκε δικάσιμος η 14.10.2008, ήδη δε παραδεκτώς καταρχήν, κατά το άρθρο 65 του κωδ. π.δ/τος 18/1989 (ΦΕΚ Α΄ 8), συμφώνως προς το οποίο...

Το παρόν περιεχόμενο είναι συνδρομητικό και πλήρως προσβάσιμο μόνο στους συνδρομητές του περιοδικού.

  • Εάν είστε συνδρομητής παρακαλώ συνδεθείτε εδώ.
  • Εάν θέλετε να γίνετε συνδρομητής αγοραστε το έργο και αποκτήστε πλήρη δικαιώματα πρόσβασης
  • Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα για το πως μπορείτε να γίνετε συνδρομητής στην Ψηφιακή Νομική Βιβλιοθήκη nbonline.gr επικοινωνήστε μαζί μας με email ή τηλεφωνικώς.