ΤρΔΠρΑθ (Συμβ) 4699/2008

ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ

Τεύχος 4/2009, Σεπτέμβριος

Περιοδική έκδοση νομολογίας, νομοθεσίας, αρθρογραφίας & επικαιρότητας της Ένωσης Δικαίου Αλλοδαπών και Μετανάστευσης (ΕΔΑΜ)

Εκδίδεται από το 2008 - Τετραμηνιαία έκδοση

Θεματολογία νέων άρθρων;

Αν έχετε κάποια ιδέα πατήστε εδώ

Αν έχετε κάποια ερώτηση ή ένα άρθρο για δημοσίευση

πατήστε εδώ

Απόσπασμα

Σιωπηρή απόρριψη, για εξαιρετικούς λόγους, αίτησης χορήγησης άδειας διαμονής αλλοδαπής κατόχου ληγμένης θεώρησης εισόδου για εργασία των ιταλικών αρχών – Αδύνατη η χορήγηση αναστολής εκτέλεσης ή άλλων πλην της αναστολής μέτρων διότι δεν προσκομίζονται επαρκή στοιχεία που να αποδεικνύουν πραγματική κατάσταση, η ανατροπή της οποίας θα συνιστούσε ανεπανόρθωτη βλάβη για την αιτούσα.Δικαστές: Αικατερίνη Σταυρίδου, Πρόεδρος Πρωτοδικών ΔΔ, Ιωάννης Πολυχρόνης, Ασημίνα Νικολακοπούλου, Πρωτοδίκες ΔΔ 1. Επειδή, με την κρινόμενη αίτηση, για την άσκηση της οποίας καταβλήθηκε το νόμιμο παράβολο (σχετ. τo … σειράς Α έντυπο παραβόλου) ζητείται η αναστολή εκτέλεσης α) της σιωπηρής απόρριψης από τη Διεύθυνση Αλλοδαπών και Μετανάστευσης του Υπουργείου Εσωτερικών Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης της από 16-11-2006 αίτησης για χορήγηση στην αιτούσα άδειας παραμονής για εξαιρετικούς λόγους βάσει των διατάξεων του άρθρου 44 παρ. 2 του ν. 3386/2005 και β) της άρνησης των οργάνων της προαναφερόμενης υπηρεσίας να παραλάβουν την από 29-2-2008 εξώδικη δήλωση της αιτούσας. 2. Επειδή, στην παρ. 8 του άρθρου 52 του π.δ. 18/1989 «Κωδικοποίηση διατάξεων νόμων για το Συμβούλιο της Επικρατείας» (ΕτΚ Α`, φ. 8), όπως ισχύει μετά την αντικατάστασή του με το άρθρο 35 του ν. 2721/1999 (ΕτΚ Α`, φ. 112), ορίζεται ότι η Επιτροπή Αναστολών του Συμβουλίου της Επικρατείας «εκτός από την...

Το παρόν περιεχόμενο είναι συνδρομητικό και πλήρως προσβάσιμο μόνο στους συνδρομητές του περιοδικού.

  • Εάν είστε συνδρομητής παρακαλώ συνδεθείτε εδώ.
  • Εάν θέλετε να γίνετε συνδρομητής αγοραστε το έργο και αποκτήστε πλήρη δικαιώματα πρόσβασης
  • Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα για το πως μπορείτε να γίνετε συνδρομητής στην Ψηφιακή Νομική Βιβλιοθήκη nbonline.gr επικοινωνήστε μαζί μας με email ή τηλεφωνικώς.