ΔΠρΑθ 1422/2009

ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ

Τεύχος 4/2009, Σεπτέμβριος

Περιοδική έκδοση νομολογίας, νομοθεσίας, αρθρογραφίας & επικαιρότητας της Ένωσης Δικαίου Αλλοδαπών και Μετανάστευσης (ΕΔΑΜ)

Εκδίδεται από το 2008 - Τετραμηνιαία έκδοση

Θεματολογία νέων άρθρων;

Αν έχετε κάποια ιδέα πατήστε εδώ

Αν έχετε κάποια ερώτηση ή ένα άρθρο για δημοσίευση

πατήστε εδώ

Απόσπασμα

Αντιρρήσεις κατά κράτησης – Είσοδος και διαμονή χωρίς τα απαιτούμενα νομιμοποιητικά έγγραφα – Η απασχόληση σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος χωρίς ειδική άδεια και βιβλιάριο υγείας συνιστά παράβαση σχετιζόμενη με τη δημόσια υγεία καθιστώντας τον παραβάτη επικίνδυνο για τη δημόσια ασφάλεια – Δεν προκύπτει σταθερός τόπος κατοικίας ή εργασίας όπου μπορεί να αναζητηθεί για την εκτέλεση της απόφασης – Υποβληθέν αίτημα πολιτικού ασύλου την επομένη της σύλληψης – Κυρίαρχο δικαίωμα του Κράτους να ελέγχει τη μετανάστευση εφόσον υφίστανται εγγυήσεις για την προστασία του ατόμου από την αυθαιρεσίαΠρόεδρος: Ευαγγελία Ν. Μπράμη, Πρόεδρος Δ.Δ. (…) 1. Επειδή, με το κρινόμενο δικόγραφο η αντιλέγουσα παραδεκτώς ζητά να αφεθεί ελεύθερη, διότι δεν είναι ύποπτη φυγής ούτε επικίνδυνη για τη δημόσια τάξη, για τους ειδικότερους λόγους που προβάλλει με αυτό. 2. Επειδή, στο άρθρο 76 του Ν.3386/23.8.2005 ΦΕΚ 212 Α’ ορίζεται ότι: 1...2. Η απέλαση διατάσσεται με απόφαση του οικείου Αστυνομικού Διευθυντή και, προκειμένου περί Γενικών Αστυνομικών Διευθύνσεων Αττικής και Θεσσαλονίκης, από τον αρμόδιο για θέματα αλλοδαπών Αστυνομικό Διευθυντή ή ανώτερο Αξιωματικό, που ορίζεται από τον οικείο Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή αφού προηγουμένως δοθεί στον αλλοδαπό προθεσμία τουλάχιστον σαράντα οκτώ (48) ωρών για να υποβάλλει τις αντιρρήσεις του. 3. Εφόσον ο αλλοδαπός, εκ των εν γένει περιστάσεων,...

Το παρόν περιεχόμενο είναι συνδρομητικό και πλήρως προσβάσιμο μόνο στους συνδρομητές του περιοδικού.

  • Εάν είστε συνδρομητής παρακαλώ συνδεθείτε εδώ.
  • Εάν θέλετε να γίνετε συνδρομητής αγοραστε το έργο και αποκτήστε πλήρη δικαιώματα πρόσβασης
  • Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα για το πως μπορείτε να γίνετε συνδρομητής στην Ψηφιακή Νομική Βιβλιοθήκη nbonline.gr επικοινωνήστε μαζί μας με email ή τηλεφωνικώς.