ΑΠ 347/2007 Ε΄ Ποινικό Τμήμα

ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ

Τεύχος 4/2009, Σεπτέμβριος

Περιοδική έκδοση νομολογίας, νομοθεσίας, αρθρογραφίας & επικαιρότητας της Ένωσης Δικαίου Αλλοδαπών και Μετανάστευσης (ΕΔΑΜ)

Εκδίδεται από το 2008 - Τετραμηνιαία έκδοση

Θεματολογία νέων άρθρων;

Αν έχετε κάποια ιδέα πατήστε εδώ

Αν έχετε κάποια ερώτηση ή ένα άρθρο για δημοσίευση

πατήστε εδώ

Απόσπασμα

Η μη τήρηση των προθεσμιών εμφάνισης των διαδίκων στο ακροατήριο συνεπάγεται την ακυρότητα της διαδικασίας – Σε περίπτωση κλήτευσης του εκκαλούντος- κατηγορουμένου που διαμένει στην αλλοδαπή να εμφανισθεί στο ακροατήριο για να υποστηρίξει την έφεσή του, η κατά το άρθρο 273 παρ. 1 εδ. ε΄ ΚΠΔ επίδοση της σχετικής κλήτευσης σε μόνο τον διορισμένο από αυτόν συνήγορο στην έδρα του οικείου δικαστηρίου ως αντίκλητό του, πρέπει να γίνει με την τήρηση της προθεσμίας που προβλέπεται για τον ίδιο, δηλαδή τριάντα ημερών αν η διαμονή του βρίσκεται σε χώρα της Ευρώπης – Διάκριση υπέρβασης εξουσίας σε θετική και αρνητική.Δικαστές: Πολύκαρπος Βούλγαρης, Αντιπρόεδρος, Δημήτριος Κιτρίδης, Ηρακλής Κωνσταντινίδης (Εισηγητής), Κωνσταντίνος Κούκλης και Ελευθέριος Νικολόπουλος, Αρεοπαγίτες. Αντεισαγγελέας: Παναγιώτης Καίσαρης Δικηγόρος αναιρεσείοντος: Χάρης Ιεροδιάκονος Η μη τήρηση των προθεσμιών εμφάνισης των διαδίκων στο ακροατήριο συνεπάγεται την ακυρότητα της διαδικασίας – Σε περίπτωση κλήτευσης του εκκαλούντος - κατηγορουμένου που διαμένει στην αλλοδαπή να εμφανισθεί στο ακροατήριο για να υποστηρίξει την έφεσή του, η κατά το άρθρο 273 παρ. 1 εδ. ε΄ ΚΠΔ επίδοση της σχετικής κλήτευσης σε μόνο τον διορισμένο από αυτόν συνήγορο στην έδρα του οικείου δικαστηρίου ως αντίκλητό του, πρέπει να γίνει με την τήρηση της προθεσμίας που προβλέπεται για τον ίδιο, δηλαδή τριάντα...

Το παρόν περιεχόμενο είναι συνδρομητικό και πλήρως προσβάσιμο μόνο στους συνδρομητές του περιοδικού.

  • Εάν είστε συνδρομητής παρακαλώ συνδεθείτε εδώ.
  • Εάν θέλετε να γίνετε συνδρομητής αγοραστε το έργο και αποκτήστε πλήρη δικαιώματα πρόσβασης
  • Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα για το πως μπορείτε να γίνετε συνδρομητής στην Ψηφιακή Νομική Βιβλιοθήκη nbonline.gr επικοινωνήστε μαζί μας με email ή τηλεφωνικώς.