ΜΠΑθ 6459/2009 (εκουσ.)

ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ

Τεύχος 4/2009, Σεπτέμβριος

Περιοδική έκδοση νομολογίας, νομοθεσίας, αρθρογραφίας & επικαιρότητας της Ένωσης Δικαίου Αλλοδαπών και Μετανάστευσης (ΕΔΑΜ)

Εκδίδεται από το 2008 - Τετραμηνιαία έκδοση

Θεματολογία νέων άρθρων;

Αν έχετε κάποια ιδέα πατήστε εδώ

Αν έχετε κάποια ερώτηση ή ένα άρθρο για δημοσίευση

πατήστε εδώ

Απόσπασμα

Εκουσία Δικαιοδοσία – Αίτηση χορήγησης άδειας γάμου σε αιτούντα άσυλο στη Χώρα κατόπιν άρνησης του Δημάρχου Αθηναίων να τη χορηγήσει – Δεκτό το αίτημα εφόσον προσκομιστούν όλα τα απαιτούμενα από το άρθρο 1 § 3 του ΠΔ 391/1982 έγγραφαΔικαστής: Βενιζέλος–Ελευθέριος Τζιούβ, Πρωτοδίκης Δικηγόρος: Βασίλειος Κερασιώτης. (…) Με την υπό κρίση αίτηση, ο αιτών ισχυρίζεται ότι, ενώ πληρεί τις νόμιμες προϋποθέσεις για να του χορηγηθεί άδεια γάμου, ο δήμαρχος Αθηναίων αρνείται να τη χορηγήσει και ζητεί από το Δικαστήριο τούτο να του χορηγήσει άδεια για να συνάψει γάμο με τη (…). Η υπό κρίση αίτηση εισάγεται αρμοδίως και παραδεκτώς για να συζητηθεί ενώπιον του Δικαστηρίου τούτου κατά τη διαδικασία της εκούσιας δικαιοδοσίας (άρθρα 739 και 741 επ. του Κ.Πολ.Δ. και 1368 εδ. β΄ του Α.Κ.) και είναι νόμιμη, στηριζόμενη στη διάταξη του άρθρου 1368 εδ. β΄του Α.Κ. Επομένως, πρέπει αυτή να ερμηνευθεί περαιτέρω, για να κριθεί εάν είναι βάσιμη και κατ’ ουσίαν. Από τα έγγραφα που επικαλείται και προσκομίζει νόμιμα ο αιτών, αποδεικνύονται τα ακόλουθα πραγματικά περιστατικά:ο αιτών, ο οποίος είναι Γεωργιανός υπήκοος, είναι κάτοχος του υπ’ αριθμ. (…) δελτίου αιτήσαντος άσυλο αλλοδαπού (ροζ κάρτας) και κατοικεί στο Παγκράτι. Ο αιτών υπέβαλε προς το Δήμο Αθηναίων την υπ’ αριθμ. …./25.6.2009 αίτηση...

Το παρόν περιεχόμενο είναι συνδρομητικό και πλήρως προσβάσιμο μόνο στους συνδρομητές του περιοδικού.

  • Εάν είστε συνδρομητής παρακαλώ συνδεθείτε εδώ.
  • Εάν θέλετε να γίνετε συνδρομητής αγοραστε το έργο και αποκτήστε πλήρη δικαιώματα πρόσβασης
  • Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα για το πως μπορείτε να γίνετε συνδρομητής στην Ψηφιακή Νομική Βιβλιοθήκη nbonline.gr επικοινωνήστε μαζί μας με email ή τηλεφωνικώς.