ΑΠ 1840/2008 (Δ’ Πολιτικό Τμήμα)

ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ

Τεύχος 4/2009, Σεπτέμβριος

Περιοδική έκδοση νομολογίας, νομοθεσίας, αρθρογραφίας & επικαιρότητας της Ένωσης Δικαίου Αλλοδαπών και Μετανάστευσης (ΕΔΑΜ)

Εκδίδεται από το 2008 - Τετραμηνιαία έκδοση

Θεματολογία νέων άρθρων;

Αν έχετε κάποια ιδέα πατήστε εδώ

Αν έχετε κάποια ερώτηση ή ένα άρθρο για δημοσίευση

πατήστε εδώ

Απόσπασμα

Ιδιωτικό Διεθνές Δίκαιο – Η Σύμβαση Δικαστικής Αρωγής επί αστικών και ποινικών υποθέσεων μεταξύ της Ελληνικής Δημοκρατίας και της Δημοκρατίας της Αλβανίας καθιερώνει την αρχή της πραγματικής περιέλευσης του επιδοτέου εγγράφου στον παραλήπτη αποδεικνυομένης με σχετική βεβαίωση επίδοσηςΠρόεδρος: Γεώργιος Πετράκης, Αρεοπαγίτης Δικαστές: Αθανάσιος Πολυζωγόπουλος, Ελευθέριος Μάλλιος, Γεωργία Λαλούση και Ευτύχιος Παλαιοκαστρίτης, Αρεοπαγίτες. Δικηγόρος αναιρεσείουσας-εκκαλούσας: Κωνσταντίνος Κυριακάκης Δικηγόροι αναιρεσιβλήτων-καθ’ων η κλήση: Ευτυχία Κατσαρού, Γεώργιος Ψαρράκης (οι υπόλοιποι δεκαέξι αναιρεσίβλητοι-καθ’ων δεν παραστάθηκαν, ούτε εκπροσωπήθηκαν) Αναίρεση κατά οριστικής απόφασης Εφετείου. Αν μετέχουν περισσότεροι στη δίκη για την αναίρεση και δεν κλητεύθηκε κάποιος από αυτούς, η συζήτηση κηρύσσεται απαράδεκτη για όλους. Το άρθρο 134 παρ. 1 εδ. α’ ΚΠολΔ καθιερώνει νόμιμη πλασματική κλήτευση του διαδίκου με πραγματική επίδοση του εγγράφου στον Εισαγγελέα, όταν το πρόσωπο προς το οποίο απευθύνεται το έγγραφο έχει γνωστή διεύθυνση στο εξωτερικό. Η από 15-11-1965 Σύμβαση της Χάγης, κυρωθείσα στην Ελλάδα με το ν. 1334/1983, δεν καταργεί τις περί επιδόσεως διατάξεις των χωρών που την υπέγραψαν, διασφαλίζει εντούτοις τη θεμελιώδη αρχή της εκατέρωθεν ακροάσεως. Το άρθρο 134 ΚΠολΔ εκτοπίζεται από την μεταξύ της Ελληνικής Δημοκρατίας και της Δημοκρατίας της Αλβανίας υπογραφείσα την 17-5-1993 Σύμβαση δικαστικής αρωγής επί αστικών και ποινικών υποθέσεων, κυρωθείσα με το Ν. 2311 της 16/19-6-1995 με την...

Το παρόν περιεχόμενο είναι συνδρομητικό και πλήρως προσβάσιμο μόνο στους συνδρομητές του περιοδικού.

  • Εάν είστε συνδρομητής παρακαλώ συνδεθείτε εδώ.
  • Εάν θέλετε να γίνετε συνδρομητής αγοραστε το έργο και αποκτήστε πλήρη δικαιώματα πρόσβασης
  • Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα για το πως μπορείτε να γίνετε συνδρομητής στην Ψηφιακή Νομική Βιβλιοθήκη nbonline.gr επικοινωνήστε μαζί μας με email ή τηλεφωνικώς.