ΑΠ 1731/2007, Α1’ Πολιτικό Τμήμα

ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ

Τεύχος 4/2009, Σεπτέμβριος

Περιοδική έκδοση νομολογίας, νομοθεσίας, αρθρογραφίας & επικαιρότητας της Ένωσης Δικαίου Αλλοδαπών και Μετανάστευσης (ΕΔΑΜ)

Εκδίδεται από το 2008 - Τετραμηνιαία έκδοση

Θεματολογία νέων άρθρων;

Αν έχετε κάποια ιδέα πατήστε εδώ

Αν έχετε κάποια ερώτηση ή ένα άρθρο για δημοσίευση

πατήστε εδώ

Απόσπασμα

Εργατικό ατύχημα - επερχόμενος θάνατος 16χρονου αλλοδαπού εργάτη – «δανεισμός» των υπηρεσιών του μισθωτού σε άλλο εργοδότη - κατάχρηση διευθυντικού δικαιώματος και εκμετάλευση της επιτακτικής ανάγκης του οικονομικού μετανάστη για εργασία - «Παραχώρηση» στον νεαρό αλλοδαπό του χειρισμού μηχανήματος έργων («ενσιροδιανομέα») παρόλο που δεν είχε ούτε την απαιτούμενη από το νόμο άδεια οδήγησης γεωργικού ελκυστήρα, αλλά ούτε και την ανάλογη εμπειρία και τις ικανότητες για τον χειρισμό του μηχανήματος αυτού – το ορισμένο του αναιρετικού λόγου του άρθρου 559 αριθ. 11 Κ.Πολ.ΔΔικαστές: Δημήτριος Λοβέρδος, Αντιπρόεδρος, Γεώργιος Καλαμίδας, Δημήτριος Κανελλόπουλος, Διονύσιος Γιαννακόπουλος και Ιωάννης-Σπυρίδωνας Τέντες, Αρεοπαγίτες. Δικηγόρος αναιρεσείοντος: Ιωάννης Βλάχος Δικηγόρος αναιρεσιβλήτων: Ναούμ Τζίφρας (…) Κατά το άρθρο 576 παρ. 2 Κ.Πολ.Δικ., αν ο αντίδικος εκείνου που επέσπευσε τη συζήτηση δεν εμφανισθεί ή εμφανισθεί αλλά δεν λάβει μέρος σε αυτήν με τον τρόπο που ορίζει ο νόμος, ο Άρειος Πάγος εξετάζει αυτεπαγγέλτως αν κλητεύθηκε νόμιμα και εμπρόθεσμα, σε καταφατική δε περίπτωση προχωρεί στη συζήτηση παρά την απουσία εκείνου που, έχει κλητευθεί. Στην κρινόμενη υπόθεση οι δεύτερη και έβδομος των αναιρεσιβλήτων δεν εμφανίσθηκαν κατά την αναφερόμενη στην αρχή δικάσιμο, καίτοι αντίγραφο της αιτήσεως αναιρέσεως με την κάτω από αυτή πράξη ορισμού της παραπάνω δικασίμου καθώς και κλήσεως για εμφάνιση κατ’ αυτή, τους...

Το παρόν περιεχόμενο είναι συνδρομητικό και πλήρως προσβάσιμο μόνο στους συνδρομητές του περιοδικού.

  • Εάν είστε συνδρομητής παρακαλώ συνδεθείτε εδώ.
  • Εάν θέλετε να γίνετε συνδρομητής αγοραστε το έργο και αποκτήστε πλήρη δικαιώματα πρόσβασης
  • Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα για το πως μπορείτε να γίνετε συνδρομητής στην Ψηφιακή Νομική Βιβλιοθήκη nbonline.gr επικοινωνήστε μαζί μας με email ή τηλεφωνικώς.