Α. Παπαδημητροπούλου, Οι ρυθμίσεις απονομής ιθαγένειας στους μετανάστες στις 27 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης

ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ

Τεύχος 2/2010, Μάιος - Αύγουστος

Περιοδική έκδοση νομολογίας, νομοθεσίας, αρθρογραφίας & επικαιρότητας της Ένωσης Δικαίου Αλλοδαπών και Μετανάστευσης (ΕΔΑΜ)

Εκδίδεται από το 2008 - Τετραμηνιαία έκδοση

Θεματολογία νέων άρθρων;

Αν έχετε κάποια ιδέα πατήστε εδώ

Αν έχετε κάποια ερώτηση ή ένα άρθρο για δημοσίευση

πατήστε εδώ

Απόσπασμα

Περίληψη: Στο άρθρο αυτό παρουσιάζεται το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο σε κάθε μία χώρα της ΕΕ όσον αφορά το θέμα απονομής ιθαγένειας στους μετανάστες. Πρώτα εξετάζεται η περίπτωση της Ελλάδας και έπειτα αναφέρεται το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο και για τις άλλες 26 χώρες της ΕΕ. Η σειρά παράθεσης των χωρών της ΕΕ είναι αλφαβητική.Ασπασία Π. Παπαδημητροπούλου, Δικηγόρος, Υπ. διδάκτωρ Δικαίου Μεταναστών, μέλος ΕΔΑΜ Περίληψη: Στο άρθρο αυτό παρουσιάζεται το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο σε κάθε μία χώρα της ΕΕ όσον αφορά το θέμα απονομής ιθαγένειας στους μετανάστες. Πρώτα εξετάζεται η περίπτωση της Ελλάδας και έπειτα αναφέρεται το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο και για τις άλλες 26 χώρες της ΕΕ. Η σειρά παράθεσης των χωρών της ΕΕ είναι αλφαβητική. Εισαγωγή Μετά την απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης να τροποποιήσει τον Κώδικα Ελληνικής Ιθαγένειας και να αλλάξει τις προϋποθέσεις για τη δυνατότητα κτήσης της ελληνικής ιθαγένειας από τους μετανάστες που ζουν στη χώρα μας, πυροδοτήθηκε ένας έντονος διάλογος ανάμεσα σε κόμματα, δημοσιογράφους αλλά και απλούς πολίτες που δίχασε την ελληνική κοινή γνώμη. Για το λόγο αυτό, είναι ενδιαφέρον, αφού αναφέρουμε τι ισχύει αυτή τη στιγμή στη χώρα μας, να εξετάσουμε τι συμβαίνει και στις άλλες 26 ευρωπαϊκές χώρες σχετικά με τη χορήγηση ιθαγένειας στους αλλοδαπούς που...

Το παρόν περιεχόμενο είναι συνδρομητικό και πλήρως προσβάσιμο μόνο στους συνδρομητές του περιοδικού.

  • Εάν είστε συνδρομητής παρακαλώ συνδεθείτε εδώ.
  • Εάν θέλετε να γίνετε συνδρομητής αγοραστε το έργο και αποκτήστε πλήρη δικαιώματα πρόσβασης
  • Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα για το πως μπορείτε να γίνετε συνδρομητής στην Ψηφιακή Νομική Βιβλιοθήκη nbonline.gr επικοινωνήστε μαζί μας με email ή τηλεφωνικώς.