ΣτΕ 1265/2009 Τμ. Δ’ [Απόρριψη ανανέωσης άδειας διαμονής για ανθρωπιστικούς λόγους]

ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ

Τεύχος 2/2010, Μάιος - Αύγουστος

Περιοδική έκδοση νομολογίας, νομοθεσίας, αρθρογραφίας & επικαιρότητας της Ένωσης Δικαίου Αλλοδαπών και Μετανάστευσης (ΕΔΑΜ)

Εκδίδεται από το 2008 - Τετραμηνιαία έκδοση

Θεματολογία νέων άρθρων;

Αν έχετε κάποια ιδέα πατήστε εδώ

Αν έχετε κάποια ερώτηση ή ένα άρθρο για δημοσίευση

πατήστε εδώ

Απόσπασμα

Απόρριψη ανανέωσης άδειας διαμονής για ανθρωπιστικούς λόγους. Υποχρέωση της Διοίκησης να εξετάσει ισχυρισμούς και πραγματικά γεγονότα που δεν είχαν αξιολογηθεί κατά την εξέταση ασύλου και υποβάλλονται για πρώτη φορά με την αίτηση θεραπείας. Αόριστη η αναφορά σε πληροφορίες από το Υπουργείο Εξωτερικών περί μεταβολής της επικρατούσας κατάστασης στη Χώρα καταγωγής του αιτούντος.Διατάξεις : άρθρα 1 Α [παρ. 2] της Συμβάσεως της Γενεύης, 8 ΠΔ 61/1999, 25 [παρ. 1] Ν 1975/1991 (…) 2. Επειδή από τα στοιχεία του φακέλου προκύπτουν τα εξής: O αιτών, ο οποίος είναι Τουρκικής ιθαγενείας και φέρεται να ανήκει στην κουρδική μειονότητα, αποβιβάσθηκε λαθραία στη νήσο Στρογγύλη Δωδεκανήσου την 19.12.1991 και ζήτησε αυθημερόν την αναγνώρισή του ως πρόσφυγα υπό την έννοια του άρθρου 1Α παρ. 2 της κυρωθείσης με το ΝΔ 3989/1959 (Α΄ 201) Διεθνούς Συμβάσεως της Γενεύης περί της Νομικής Καταστάσεως των Προσφύγων. Το αίτημα απερρίφθη με την .../25.1.1992 πράξη του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Δημοσίας Τάξεως, ενώ, μεταγενεστέρως, απερρίφθη και η από 25.11.1997 αίτηση επανεξετάσεως του ως άνω αιτήματος (βλ. σχετικώς το έγγραφο .../7.5.1998 της Διευθύνσεως Κρατικής Ασφαλείας). Εν τω μεταξύ, όμως (βλ. σχετικώς το έγγραφο .../19.9.1996 της Διευθύνσεως Κρατικής Ασφαλείας), ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Δημοσίας Τάξεως είχε επιτρέψει την παραμονή του αιτούντος στην...

Το παρόν περιεχόμενο είναι συνδρομητικό και πλήρως προσβάσιμο μόνο στους συνδρομητές του περιοδικού.

  • Εάν είστε συνδρομητής παρακαλώ συνδεθείτε εδώ.
  • Εάν θέλετε να γίνετε συνδρομητής αγοραστε το έργο και αποκτήστε πλήρη δικαιώματα πρόσβασης
  • Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα για το πως μπορείτε να γίνετε συνδρομητής στην Ψηφιακή Νομική Βιβλιοθήκη nbonline.gr επικοινωνήστε μαζί μας με email ή τηλεφωνικώς.