ΔΠρΙωαν 39/2009 Τμ. 1ο (σε Συμβούλιο) [Άρνηση εισόδου στη χώρα]

ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ

Τεύχος 2/2010, Μάιος - Αύγουστος

Περιοδική έκδοση νομολογίας, νομοθεσίας, αρθρογραφίας & επικαιρότητας της Ένωσης Δικαίου Αλλοδαπών και Μετανάστευσης (ΕΔΑΜ)

Εκδίδεται από το 2008 - Τετραμηνιαία έκδοση

Θεματολογία νέων άρθρων;

Αν έχετε κάποια ιδέα πατήστε εδώ

Αν έχετε κάποια ερώτηση ή ένα άρθρο για δημοσίευση

πατήστε εδώ

Απόσπασμα

Αναστολή εκτέλεσης άρνησης εισόδου στη Χώρα διαμένουσας νόμιμα επί μακρόν στη Χώρα λόγω πλαστών σφραγίδων εισόδου εξόδου επί του διαβατηρίου της. Δυσχερώς επανορθώσιμη βλάβη της αιτούσας συνιστάμενη στην απομάκρυνση από το οικογενειακό της περιβάλλον. Αντίθετη άποψη μειοψηφίας σύμφωνα με την οποία η αναστολή εκτέλεσης της πράξης απαγόρευσης εισόδου θα δημιουργήσει νέα πραγματική, μη υφισταμένη κατά το χρόνο έκδοσης της προσβαλλόμενης πράξης, κατάσταση.Διατάξεις : άρθρα 52 ΠΔ 18/1989, 15 [παρ. 2] Ν 3068/2002, 4 [παρ. 1 και 2] Ν 702/1977 1. Επειδή, για την άσκηση της κρινόμενης αίτησης, η οποία εισάγεται προς συζήτηση ενώπιον του Δικαστηρίου τούτου ως κατά τόπον αρμόδιου κατόπιν έκδοσης της 3591/2008 απόφασης του 23ου Τμήματος του Τριμελούς Διοικητικού Πρωτοδικείου Αθήνας (εν συμβουλίω), έχει καταβληθεί το νόμιμο παράβολο (σχετ. το ... ειδικό έντυπο παραβόλου, σειράς Α’). 2. Επειδή, με την υπό κρίση αίτηση ζητείται παραδεκτώς η αναστολή εκτέλεσης του .../18.12.2006 αποδεικτικού γνωστοποίησης της απαγόρευσης εισόδου της αιτούσας στην Ελληνική Επικράτεια του Αστυνομικού Τμήματος Κακαβιάς Ν. Ιωαννίνων, μέχρι να εκδοθεί απόφαση επί της από 15.2.2007 αίτησης ακύρωσης, που η ίδια άσκησε κατ’ αυτής και η οποία εκκρεμεί ενώπιον του Δικαστηρίου τούτου, κατόπιν παραπομπής της δυνάμει της 9780/2008 απόφασης του 23ου Τμήματος του Τριμελούς Διοικητικού Πρωτοδικείου Αθήνας. Η αναστολή αυτή...

Το παρόν περιεχόμενο είναι συνδρομητικό και πλήρως προσβάσιμο μόνο στους συνδρομητές του περιοδικού.

  • Εάν είστε συνδρομητής παρακαλώ συνδεθείτε εδώ.
  • Εάν θέλετε να γίνετε συνδρομητής αγοραστε το έργο και αποκτήστε πλήρη δικαιώματα πρόσβασης
  • Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα για το πως μπορείτε να γίνετε συνδρομητής στην Ψηφιακή Νομική Βιβλιοθήκη nbonline.gr επικοινωνήστε μαζί μας με email ή τηλεφωνικώς.